Audi pakt als eerste ter wereld uit met achterlichten met digitale OLED-technologie.
Voor het eerst ooit is in de verbeterde Q5 OLED-verlichtingstechnologie van de nieuwe generatie verkrijgbaar. OLED’s zijn extreem efficiënte organische lichtgevende diodes die een homogeen lichtoppervlak creëren. De optionele OLED-achterlichten zijn opgesplitst in drie tegels van elk zes segmenten, bij het bestellen van een Q5 kan de klant kiezen uit drie achterlichtsignaturen, waarbij elke signatuur zijn eigen specifieke designs heeft voor de coming- en leaving-homefunctie.
Het interieur
De horizontale nadruk in het interieurontwerp geeft een gevoel van ruimte en lichtheid. De elegante boog van de decoratiestrip scheidt de onderste en bovenste delen van het dashboard en het brandpunt wordt gevormd door het nieuwe vrijstaande MMI-aanraakscherm. De voormalige draai-drukknop op de middenconsole is verdwenen en zijn plaats wordt nu ingenomen door een opbergvak.
Motor
De gemoderniseerde premium-SUV komt in Europa op de markt als Audi Q5 40 TDI . Zijn krachtige 2.0-viercilinderdiesel ontwikkelt 204 pk en 400 Nm aan koppel.
Wanneer zien we hem?
De Audi Q5 wordt gebouwd in de San José Chiapa-fabriek in Mexico en wordt in de herfst van 2020 op de internationale markten geïntroduceerd. De startprijs in België voor de Q5 40 TDI S tronic quattro is 51.800 euro inclusief btw.
Alle foto's in dit artikel ©Audi België
Terug naar boven