volgende grote stap in de uitbreiding van de CUPRA-portfolio
"De Formentor is het eerste model dat exclusief voor CUPRA is ontworpen. Hij vormt de volgende grote stap in de uitbreiding van de CUPRA-portfolio en betekent een nieuwe fase in de ontwikkeling van het merk. Hij zet de deur open naar een nieuw klantensegment", zegt Antonino Labate, Director of Strategy, Business Development and Operations voor CUPRA.
Exterieur
De voorzijde heeft hoekige ledkoplampen aangevuld met ronde lichtunits. Het sportieve karakter van de auto wordt nog versterkt door een sportieve bumper met grote luchthappers.
Als standaard komt de CUPRA Formentor met 19 inch velgen met koperen details. Idem voor de 18 inch grote Brembo-remmen met koperkleurige afwerking.
Aan de achterkant van de Formentor is er een lichtstreep over heel de achterkant van de wagen voorzien. De toevoeging van een geïntegreerde diffuser met vier uitlaatpijpen beklemtonen het sportieve karakter.
Interieur
Het interieur wemelt van de details dit typisch zijn voor een prestatiegericht model: standaard kuipstoelen, 12 duim groot touchscreen met navigatiesysteem, petrol blue dashboard met dubbele koperkleurig stiknaad en een sportstuur met geïntegreerde toetsen en CUPRA-modus.
Het hart van de formentor
Dat hart bestaat uit twee prestatiegerichte motoren, een plug-inhybride aandrijving samen goed voor 245 pk. Zeven versnellingen, 4Drive-vierwielaandrijving… elektrische aandrijving en sportiviteit vloeien samen in een auto die wemelt van de details, ongeacht de hoek van waaruit je hem bekijkt.
Alle foto's in dit artikel ©CUPRA België
Back to Top