Nieuwe Arteon Shooting Brake
De Arteon is een avant-gardistische allrounder, energiek en efficiënt. Nu breidt Volkswagen het gamma als wereldpremière uit met een tweede versie: de nieuwe Arteon Shooting Brake, een sportief, vooruitstrevend vijfdeursmodel.

Arteon R...
De Arteon zal beschikbaar zijn in veel verschillende varianten, zo zal u de keuze hebben tussen een plug-in hybride, drie benzine motoren en twee diesel motoren. Maar als we eerlijk moeten zijn kijken wij toch stiekem het meeste uit naar de Arteon R met maarliefst 320pk! Volkswagen beweert dat deze zodanig ontwikkeld is dat dagelijks gebruik van de wagen perfect mogelijk is.
Volkswagen heeft ook een vooruitstrevende technologie ontwikkeld die 'R-Performance Torque Vectoring' noemt. Daarbij verdeelt een koppelverdeler de aandrijfkracht niet alleen variabel over de assen, maar ook over de achterwielen, afhankelijk van de situatie. En dat zorgt in deze klasse voor een nieuw niveau van rijdynamiek.
Facelift
De Arteon is met zijn ontwerp het gezicht in de menigte, de Arteon volgt geen trends. Nu werd dit gezicht wel verder verfijnd. Vooraan zijn de nieuwe modellen te herkennen aan hun aangescherpte voorzijde. Voor het eerst kan de Arteon ook worden geconfigureerd met een nieuwe leddagrijverlichting, waarvan de ledstrips niet alleen onder de standaard ledkoplampen zijn geïntegreerd, maar optioneel ook centraal in het radiatorrooster: verlichting als het nieuwe chroom. Ook de ledachterlichten hebben ook een kleine facelift gekregen. 
Wij zijn alvast fan!
Exclusief interieur
De Volkswagen-interieurdesigners hebben het volledige dashboard, de middenconsole en de bovenste delen van de deurpanelen opnieuw ontworpen. Ook nieuw: de stoffen en het leer in het interieur. Het ontegensprekelijk exclusieve interieur sluit nu nog duidelijker aan bij de positionering van de Arteon.
Alle foto's in dit artikel ©Volkswagen België
Back to Top