De cupra formentor vz5, vijf cilinders die je hart sneller doen slaan.
De Cupra Formentor hadden we een tijdje geleden al eens mogen testen, toen in z'n PHEV uitvoering. Nu hadden we de mogelijkheid om de sportiefste variant uit te testen, de VZ5.
De Cupra Formentor is in onze ogen sowieso een zeer unieke en leuk uitziende auto, unieke lijnen die in eigenlijk elke uitvoering zeer sportief overkomen. Als je kiest voor deze VZ5 versie dan krijg je nog wat extra sportieve looks, zoals bijvoorbeeld heel wat carbon afwerking in de bumpers, grotere remschijven, vier unieke koperen uitlaten die schuin boven elkaar staan (iets wat we niet direct gewoon zijn van zien maar een zeer unieke touch geeft aan deze Formentor).
Het Petrol blauwe kleur staat prima op deze Formentor VZ5, door de matte afwerking zie je nog beter de scherpe lijnen die deze Cupra Formentor heeft. Het donker blauw in samengang met het carbon en de koperen accenten geven deze Formentor een top uitstraling!
MOTOR
Wat maakt deze Cupra Formentor VZ5 zo speciaal tegenover de andere Formentor uitvoeringen? Wel, de Cupra Formentor VZ5 heeft namelijk een 2.5L 5 cilinder benzine motor met 390pk en 480nm koppel. De sprint van 0-100km/u doet de Formentor vlot in 4,2 seconden.
Tijdens onze test verbruikte de auto ongeveer 10,2l/100km, op de snelweg gaat dit gemakkelijk naar 9l. Dit zijn resultaten die zeker niet slecht zijn voor een SUV die heel wat vermogen onder de motorkap heeft zitten.
De VZ5 deelt zijn motor ook met de misschien iets gekendere Audi RS3, RS Q3 en de TT RS. Het geluid van de vijfcilinder blijft zeer oldschool met de gekende ondertoon van in de rally. Elke keer je opschakelt krijg je een prachtig geluid maar zonder veel extra drama. Het geluid past perfect bij de looks van deze Formentor.
Rijcomfort
Het rijcomfort van deze Cupra Formentor VZ5 is perfect, wat je kan en mag verwachten van een sportieve SUV. Zeer comfortabel in de normale modus met wel een sportievere ondertoon waarmee je altijd wel door hebt dat je in een sportieve SUV zit.
Dit veranderd wanneer je de Cupra in de 'Cupra' modus plaatst, dus de meest sportieve modus. De motor maakt hogere toeren, sturen wordt directer, het gasrespons is ook sneller en het geluid is meer aanwezig!
De Cupra Formentor VZ5 is niet alleen een sportieve SUV maar ook een praktische SUV, er is ruimte genoeg achterin om drie volwassen personen plaats te bieden en er is meer dan plaats genoeg in de koffer om een weekendje weg te gaan met het hele gezin.
Interieur
Binnenin is deze Formentor VZ5 tot in de puntjes afgewerkt. Het interieur matcht met het exterieur van de auto, het petrol kleur komt terug in de zetels en andere afwerkingen (al weten we niet of we hier zelf ook voor het blauwe interieur zouden gaan, geef ons maar een zwarte afwerking)
De voorzetels zijn sportief maar tegelijk ook zeer comfortabel, ondersteunen je goed waar nodig en zien er ook nog eens zeer leuk uit met een carbon afwerking aan de achterzijde.
Voor de rest is het infotainment systeem nog hetzelfde zoals we al kenden van de andere Cupra modellen, deze werkt goed en is overzichtelijk en duidelijk!
Conclusie
Wil je een praktische & sportieve SUV die een zeer uniek motor geluid heeft?
Bekijk dan zeker eens de Cupra Formentor VZ5, met zijn 2.5l vijfcilinder motor zal hij zeker je hart sneller doen slaan. Maar wees gerust deze Formentor is ook de perfecte familie SUV met plaats genoeg achterin en in de koffer!
Prijs

Er is al een Cupra Formentor VZ5 vanaf € 65.750,00 incl BTW. Maar wil je de VZ5 in deze uitvoering? Dan zal je € 71.795,00 incl BTW betalen.

Meer AUTOS...

Back to Top