Cupra Leon Break
Cupra Leon Break 4Drive, de sportieve gezinswagen
De Cupra Leon break hadden we een paar maand geleden al getest in zijn groenere variant, namelijk de plugin hybride. Nu hadden we de mogelijkheid om te testen met deze krachtigere variant, de Cupra Leon break met 2.0 benzine motor en vierwiel aandrijving.
Als we naar de looks kijken van deze Cupra valt het zeer goed op dat dit niet zomaar een Seat is maar wel degelijk een Cupra. Met het Petrol blauw kleur met matte afwerking tot de 19 inch koperen velgen die zeer typerend zijn voor Cupra.
Omdat deze break niet alleen snel voorruit moet kunnen gaan biedt Cupra ook de optie om Brembo remschijven te selecteren. Dit zorgt niet alleen voor betere remprestaties, maar het ziet er toch ook ongelofelijk cool uit!
We zijn blij dat deze Cupra vier uitlaten heeft en dit echte zijn! Niet een of andere valse plastiek uitlaten, maar vier echte uitlaten die heerlijk geluid maken tijdens het opschakelen en het terugschakelen, zo zien we het graag!
MOTOR
De Cupra Leon break 2.0 heeft zoals de naam zelf al zegt een 2.0 TSi benzine motor met 310 pk & in 4,9 seconden ben je van 0 naar 100 km/u! 
Dit komt natuurlijk door de krachtige viercilinder motor die alle 310 pk's doorstuurt naar de vierwielen waardoor je amper grip verlies hebt tijdens het optrekken.
Het verbruik van deze Cupra was tijdens onze test 8,3l/100 km maar wanneer je zuiniger wil rijden kan je dit gemakkelijk laten zakken naar 7,6l/100 km.
Zeker geen slechte prestatie voor de grote van deze wagen en het vermogen dat deze motor levert.
Rijcomfort
Het rijcomfort van de Cupra Leon Break is volgens sportwagen territorium zeer goed en zacht. Tijdens onze test deden we een lange rit van enkele uren en nooit hadden we het gevoel dat we in een te sportieve auto zaten. Zachte veringen en zeer vlot schakelen dankzij het DSG automaat systeem. 
Plaats je de Cupra in Cupra modus wat de meest sportieve stand is, dan merk je wel dat alles toch een beetje steviger aanvoelt en de versnelling ook een beetje sportiever gaat schakelen. 
De zetels zijn sportief maar zeker niet onaangenaam! Mooi leder afgewerkt en bieden je de juiste steun waar nodig tijdens het sportief rijden maar ook comfortabel tijdens een dagdagelijkse rit.
Interieur
Als we een kijkje nemen in het interieur merken we direct dat we opnieuw in een Cupra zitten, mooie afwerking, koperen accenten, het Cupra logo op het stuur en in de zetels.
Niets op aan te merken, altijd zeer strak sportief overkomend interieur die toch wel een tikkeltje spannender aanvoelt dan een 'gewone' Seat.
We hebben hier ook weer een mooi lederen stuur met afgeplate onderkant en met de twee extra knoppen aan het stuur. Eén om de motor te starten en één om de rijmodi aan te passen. Het blijft toch altijd speciaal om de motor te kunnen starten aan het stuurwiel.
Als we achterin kijken is er zeker plaats voor twee volwassenen en dan ook nog het grote voordeel van een break te zijn is de enorme kofferruimte! Met deze auto kan je zeker eens een weekje mee op reis gaan, plaats genoeg voor alle bagage!
Conclusie
Op zoek naar een zeer snelle, goed klinkende & ruime familie wagen?
Bekijk dan zeker eens de Cupra Leon Break, met het geluid van een hot hatch zal je bij elke versnelling eens kunnen glimlachen & in de comfort stand rij je vlot naar je bestemming zonder dat de passagiers in je auto er iets van merken dat dit een sportieve auto is!
Prijs
Onze testwagen heeft een prijskaartje van €57.734,75 incl BTW.
En er is al een Cupra Leon Break 2.0 TSi vanaf €46.390,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top