icoon met een sportief karakter, de mini cooper s cabrio
De Mini Cooper S Cabrio Resolute editie, waarvoor staat dit? Iedereen is wel bekend met de Mini Cooper, dit is en blijft een icoon in de autowereld. De S variant wil natuurlijk zeggen dat je de sportievere variant hebt en met de Resolute editie zorg je er ook nog eens voor dat je de unieke variant hebt. Deze uitvoering is dus echt wel een 'hebbeding'!
De looks van de Mini Cooper zijn door de jaren heen wat veranderd, maar de Mini blijft herkenbaar, ook in de S versie. Compact, stijlvol en een sportieve touch.
De Mini Cooper S Cabrio Resolute is uitgerust in het prachtige Rebel Green, een diep groene kleur. Deze kleur komt echt tot leven wanneer je de auto onder de zomerse zon ziet blinken, samen met de gouden en bronzen details. Een echte eyecatcher in het verkeer!
MOTOR
Onder de motorkap van de Mini Cooper S vinden we een 2liter benzine motor met 163 pk, deze zend alle kracht naar de voorwielen via een zeven traps automatische versnellingsbak & doet een sprint naar 100 km/u in maar liefst 7,8 seconden.
De Mini Cooper S Cabrio had een gemiddeld verbruik tijdens onze test van 6,9l per 100 km, dit cijfer haalden we door zowel op de autosnelweg cruise control te rijden alsook het sportiever rijden op de stadswegen.
Rijcomfort
Het rijcomfort van deze Mini Cooper S Cabrio heeft ons eerder verrast, in positieve zin. Voor zo'n compacte auto die dan ook nog eens in de sportievere variant is uitgevoerd rijdt deze zeer aangenaam, soms wat aan de hardere kant maar je mag niet verwachten dat een auto van dit formaat, het comfort zal hebben van een SUV.
Dit is namelijk ook niet wat Mini wil, Mini als merk komt er voor uit dat ze het echte go-kart gevoel willen overbrengen. We kunnen met zekerheid zeggen dat dit goed gelukt is, wanneer je de Cooper S in zijn sport modus plaatst wordt het stuur iets zwaarder, het gasrespons gevoeliger en het geluid van de motor meer aanwezig. Dan ontwaakt de echte go-kart in deze Mini Cooper S.
De zitpositie in de Mini Cooper S is overigens ook voor iedereen perfect, de stoelen kan je zeer laag positioneren indien je dit wenst en je kan de voorzetels heel wat vooruit en achteruit schuiven (hou wel rekening met de mensen die op de achterbank zitten).
De rijervaring wanneer je het dak laat zakken (wat je overigens kan doen tot snelheden van 30km/u), is verfrissend en aangenaam tijdens een mooie zomerdag. Door het openen van het dak krijg je nog meer sportieve feedback van deze Cooper S namelijk plaats je de Mini in de sportstand, druk je even op het gaspedaal en laat dan los, dan hoor je het prachtige turbo geluid van onder de motorkap.
Elke autoliefhebber gaat hier wel even van glimlachen tijdens het rijden!
Interieur
Binnenin is deze Mini Cooper S Cabrio Resolute mooi gemoderniseerd maar zie je hier en daar toch nog de iconische delen terugkomen. Zoals de grote cirkel in de middenconsole met hierin een heel helder en snel werkend systeem. Ook vinden we nog de typische switch knoppen die je in de cockpit van een vliegtuig doen voelen.
De voorzetels zijn zeer comfortabel, ondersteunen je goed waar nodig & hebben een zeer leuk design die bij het Resolute pakket hoort, geen 'saaie' zwarte zetels maar wel een leuk patroon die perfect past bij het exterieur van deze Mini. Houdt er ook rekening mee dat dit een Mini Cooper S Cabrio is, achterin zitten lukt met twee personen maar houdt de autorit dan wel kort want met vier volwassenen is dit toch wat te krap.
Achter het lederen stuur vinden we ook een digitale cockpit die duidelijk is maar tijden het cabrio rijden soms moeilijker leesbaar is door de inval van het zonlicht.
Conclusie
Wil je een unieke betrouwbare iconische cabrio?
Neem dan zeker eens een kijkje naar deze Mini Cooper S Cabrio Resolute.
Tijdloos design met een uniek kantje dankzij de Resolute uitvoering en wanneer je dit wenst kan je even sportief rijden dankzij zijn 163 pk. Houdt er wel rekening mee dat dit natuurlijk een cabrio is, kofferruimte is dus niet echt de grootste prioriteit van de mensen die deze auto willen kopen.
Prijs

De Mini Cooper S Cabrio Resolute die wij mochten testen heeft een prijskaartje van 
€ 43.400,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top