De Perfecte Diesel, Audi Q5 40TDi Quattro
Enkele weken geleden hadden we de kans om met de nieuwe Audi Q5 rond te rijden, in één van onze vorige tests hadden we ook al eens de kans om met de kleine broer rond te rijden, de Audi Q2. Van deze wagen waren we alvast verrast, de verwachtingen van deze Audi Q5 lagen dus hoog!
Deze nieuwe Audi Q5 heeft voor het eerst OLED-technologie in de achterlichten. Hierdoor kan je als klant, bij de aankoop van je wagen het design van de achterlichten kiezen. ​​​​​​​
De Audi Q5 is uitgevoerd in het Districtgroen kleur en heeft 20 inch velgen.
Het Districtgroen is een speciaal groen, in de schaduw lijkt dit kleur donker, plaats je deze meer in het licht komt er een groen/bruin tintje tevoorschijn!
MOTOR
De Audi Q5 heeft een 2.0 Turbo Diesel motor met 204 pk, deze Audi heeft ook het Quattro aandrijfsysteem waardoor er kracht kan verstuurd worden naar alle vier de banden op hetzelfde moment!
Deze 2-liter diesel is ook nog eens gekoppeld aan de aangename S-Tronic automaat waardoor je amper door hebt wanneer de auto van versnelling wisselt!
Het gemiddeld verbruik van de Audi Q5 is 7l op 100km en bij het sportiever rijden gaat dit naar 8,5 liter wat zeker goed is voor een grote SUV!
Rijcomfort
Het rijcomfort is aangenaam, dit o.a. door de luchtvering die deze Audi Q5 Quattro heeft! Deze luchtvering zorgt voor een vlotte en zachte rit (ook op onze Belgische wegen), hierdoor heb je ook de mogelijkheid om de Audi hoger of lager te laten staan. Lager om een sportievere look te geven of hoger indien je 'off road' moet gaan rijden.
Je neemt plaats in comfortabele zetels, naar onze mening mochten deze iets sportiever zijn en je steviger vast nemen.
In het algemeen een zeer leuke SUV om zowel de lange als korte afstanden mee af te leggen. De 2 liter diesel is zeer stil en met zijn 204pk is dit meer dan genoeg om zowel sportief te kunnen rijden alsook de perfecte SUV om de kinderen van school op te halen.
Interieur
Als we een kijkje nemen in het interieur merken we direct op dat we in een Audi zitten, kwalitatief afgewerkt en simpele design kenmerken die het geheel afmaken!
Mooi lederen stuurwiel die perfect in de hand ligt, 'fighter jet' versnellingspook, virtual cockpit & een groot touchscreen scherm om alles duidelijk weer te geven voor zowel de passagiers als de bestuurder.
Het enige dat miste, is het inklapbare scherm in de middenconsole, voor de rest vindt iedereen hier zeker wat je wil in het interieur van deze Audi Q5.
Conclusie
Wil je een ruime SUV die weinig verbruikt en perfect is voor een 'family trip'?
Neem dan zeker een kijkje naar deze Audi Q5 40 TDI Quattro. Dit is in onze ogen een degelijke dagelijkse auto voor stadsverkeer, maar zeker en vast de perfecte auto om een lange reis mee te maken.
Wil je dan ook nog eens opvallen met een speciaal kleur? Neem dan het Districtgroen om zowel in de zon als in de schaduw een ander kleurgevoel te hebben!
Prijs
Onze testwagen heeft een prijskaartje van €78.320,05 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top