De SUV die Brult als een echte Jaguar, De Jaguar F-Pace SVR!
Een tweetal jaar geleden hadden we de mogelijkheid om met de Jaguar F-Pace SVR te rijden en wat een ervaring was dat. Nu (twee jaar later), gaan we met de vernieuwde versie op pad.
De Jaguar F-Pace SVR heeft in 2023 een kleine facelift gekregen. Wat houdt dit in? Exterieur heeft de Jaguar een nieuwe voorbumper, met groot agressief uitziende luchthappers, een nieuwe design koplampen. De achterzijde werd ook wat herwerkt, maar heeft nog steeds de vier gekende uitlaten. Interieur is hetgeen waar Jaguar de meeste aanpassingen heeft gedaan in vergelijking met de vorige versie. In deze F-Pace zit je echt in een moderne Jaguar, een interieur die thuis hoort in 2023!
De Jaguar F-Pace die wij mochten testen was uitgerust in het Santorini Black kleur & de optionele 22inch zwarte velgen, wat sprekend past bij het karakter en uitstraling van de F-Pace SVR. Als Batman met een SUV rijden, zou het zeker in deze Jaguar F-Pace SVR zijn!
MOTOR
De Jaguar F-Pace SVR heeft een 5.0L V8 benzine motor met 550 pk en 700 nm koppel dit is 20 nm meer dan de vorige versie. Hierdoor sprint de Jaguar van 0-100km/u vlot in 4,0 seconden wat dus ook een verschil is van 0,3 seconden tegenover de vorige versie!
Tijdens onze test verbruikte de wagen ongeveer 14,7l/100km, op de snelweg gaat dit gemakkelijk naar 10l! Deze cijfers zijn echt niet slecht voor een SUV met zo'n motor on de motorkap!
Deze motor heeft een prachtig geluid, diep en zwaar, maar zonder veel extra drama. Dus een zwaar geluid met een leuke ondertoon wanneer je door de versnellingen heen gaat, expliciet tussen versnelling twee en drie komt er een zeer sportief geluid uit de uitlaat.
Rijcomfort
Als we kijken naar het rijcomfort van de Jaguar F-Pace SVR dan rijdt deze SUV echt hoe je het verwacht. Hoog, groot en comfortabel, het laatste is zeker aanwezig wanneer je de F-Pace in zijn normale modus plaatst. Licht sturen, aangename vering om de oneffenheden in het wegdek te doen vergeten, weinig wind en rol geluid.
Dit veranderd wanneer je de draaiknop in de middenconsole een draai naar links geeft, dan komt de Jaguar F-Pace SVR tot leven! Het digitale dashboard komt in het rood te staan, de kleppen in de uitlaten komen open, het stuur iets zwaarder en directer,... De Jaguar komt echt tot leven in de Dynamic modus!
De Jaguar F-Pace SVR is top in zijn 'Individual' modus maar om het onszelf en de passagiers in de auto aangenaam te maken, rijden we meestal in de Dynamic modus. Wel schakelen we de comfort vering aan, hierdoor is deze SUV perfect afgesteld voor de gekende Belgische wegen.
Interieur
Binnenin is deze F-Pace het meest veranderd, een nieuw SVR sport leder stuur met een klassevol design patroon die zorgt voor extra grip tijdens het sportief rijden.
De stoffen en de kwaliteit van het interieur is perfect wat je mag verwachten van een Jaguar, alles voelt zeer premium en zacht aan. De combinatie van het suede en leder in de stoelen zorgen er echt voor dat je stevig in je stoel zit.
Wat natuurlijk het meest opvalt in het interieur is het nieuwe centrale scherm die een heel stuk groter is dan de vorige variant. Het positieve is ook dat dit nieuw systeem zeer snel reageert terwijl we in de vorige versie toch vaak het gevoel hadden dat het infotainment niet altijd even snel en goed werkte. In de nieuwe versie lijken alle problemen hiervan opgelost!
Conclusie
De Jaguar F-Pace SVR is één van de laatsten van zijn soort. Een SUV met een 5.0l V8 zullen we niet zo snel meer terug zien.
Dus dit maakt de F-Pace SVR ook wel uniek, want je hebt de klasse van Jaguar, het sportieve en unieke door de SVR met dan ook nog eens het praktische van een SUV.
Praktisch, ruim, krachtig, klassevol & sportief. Dit is de Jaguar F-Pace SVR!
Prijs

Er is al een Jaguar F-Pace vanaf € 66.130,00 incl BTW. Maar wil je de F-Pace SVR in deze uitvoering? Dan zal je € 123.311,00 incl BTW moeten betalen.

Meer AUTOS...

Back to Top