Jaguar XE, de sportieve underdog
Door enkele doordachte design updates is de XE nog aantrekkelijker geworden dan het vorige model. In het vernieuwde model heeft de XE een nieuwe voor/achterbumper en nieuwe LED lichten.
Onze testwagen is de Jaguar XE P250 SE R-Dynamic, de R-dynamic zorgt voor een stoere en sportieve look. Het prachtige 'Caesium Blue' kleur, trekt zeker de aandacht in het verkeer.
Op onze wagen waren er geen chroom elementen alles was afgewerkt in het zwart, samen met de zwarte 19" lichtmetalen velgen maakt het sportief plaatje wel compleet! Achteraan vind je 2 prachtige uitlaten die tijdens het sportief rijden ook een mooi geluid produceren! 
MOTOR
De Jaguar XE P250 SE R-Dynamic heeft een 2.0L viercilinder benzine motor met 250pk en 365nm koppel. De 0-100km/u doet de Jaguar vlot in 6,7 seconden en de wagen heeft een topsnelheid van 242km/u.
Tijdens onze test verbruikte de wagen ongeveer 9,2l/100km, dit wil zeggen dat je ongeveer 600 km kan rijden met een volle tank (61 liter).
Deze motor heeft ook een mooi geluid bij het sportief rijden, tijdens het 'normaal' rijden is alles stil en comfortabel.
Rijcomfort
Via de Drive Control kies je uit vier rijmodi (Sneeuw/Regen, Eco, Comfort en Dynamic), met de flippers achter het stuurwiel kan je de automaat een handje helpen bij het sportief rijden. Supersnel zal het met de P250 nooit worden, maar dat hoeft niet voor deze toegankelijke zakelijke middenklasser. De soundtrack is subtiel aanwezig, maar tegelijk maakt hij direct duidelijk dat dit geen doordeweekse instapper is.
Interieur
Zoals je bij een merknaam mag verwachten zien we hier een volledig lederen interieur met contrasterende aluminium accenten. Het stuurwiel ligt goed in de hand en is voorzien van de nodige moderne functietoetsen.
Naast de digitale teller achter het stuur maakt het nieuwe Touch Pro systeem zijn intrede, waarmee ook een aantal fysieke knoppen verdwijnen. Een 10” scherm neemt de multimedia, connectiviteit, navigatie, audio en Apple CarPlay / Android Auto voor zijn rekening, daaronder is er een kleiner exemplaar voor de verwarming en ventilatie.
De digitale ClearSight achteruitkijkspiegel (die je ook kan terugvinden in de Range Rover Evoque) bewijst ook hier zijn nut met een heldere weergave. Het is even wennen maar je kan altijd met één knop terugvallen op de klassieke weergave.
Conclusie
Naast het magische merkimago, de opgewaardeerde afwerking en extra technologie blijft deze Jaguar nog steeds indruk maken met zijn sportieve rijdynamiek.
Met de P250 R-Dynamic uitvoering is het zeker geen slecht idee om voor de underdog te kiezen!

Meer AUTOS...

Back to Top