De cupra Born eboost, de sportieve volkswagen id.3
De Cupra Born eBoost, sportieve broer van de Volkswagen ID.3. Als je de Cupra Born naast een ID.3 plaatst zie je wel dat deze op hetzelfde platform gemaakt is. Echter heeft de Born een stoerdere blik wat kenmerkend is voor een merk als Cupra!
De Cupra Born is een leuke auto om naar te kijken, een elektrische hatch met een sportieve lijn dit in samenstelling met het Rayleighrood zorgt ervoor dat er veel positieve reacties komen vanuit het verkeer.
De combinatie van het rood met de zwarte accenten geven deze Cupra Born eBoost een echte 'wow' factor! Echter vinden we persoonlijk de koperen accenten met het rode kleur niet zo passend, maar dit zien we door de vingers!
MOTOR
De Cupra Born eBoost is een volledig elektrische auto met een vermogen van 231 pk, dit is de meest sportieve uitvoering. Met z'n 231 pk doet deze Cupra de sprint naar 100km/u in 7 seconden.
De Born eBoost heeft een batterij van 77kWh met een gemiddeld verbruik van 15,9 kWh/100km. Met een volle batterij zou je in principe 540 km kunnen rijden, echter realistisch gezien moet je rekenen op een 460 km op volle batterij (dit als gemend verbruik, zowel autosnelweg als de stadswegen).
Rijcomfort
Het rijcomfort van deze Cupra Born eBoost is wat je mag verwachten van een elektrische auto in dit segment. Comfortabel, rustgevend en zonder veel drama.
We moeten toegeven dat we stiekem wel genieten van het elektrisch rijden, de stilte tijdens het rijden, geen versnellingen meer om door te gaan, alles verloopt vlot.
Het rijden met de Cupra Born is dan ook subliem, een goede zitpositie zorgt ervoor dat je een goed overzicht hebt over de weg en het verkeer rondom je. Het optrekken in geruisloos en in het interieur is het ook gewoon een en al 'zen'.
De veringen zijn zacht en de wegligging is prima omdat het meeste gewicht zeer laag op de grond ligt (namelijk de batterijen van de auto in de bodemplaat). Dit geeft ook als voordeel dat je in de sportstand wel echt het gevoel hebt dat je met een elektrische 'kart' aan het rijden bent, directe koppel waardoor je toch wel snel optrekt en een zeer sportieve feedback krijgt van de auto.
Interieur
Binnenin is deze Born eBoost prima afgewerkt met zachte materialen, koperen accenten en met voldoende opbergruimte. Ook achterin plaats genoeg omdat hier ook geen vervelende bult in het midden zit, dus achterin zeker plaats genoeg om met drie te zitten.
De voorzetels zijn sportief maar tegelijk ook zeer comfortabel, ondersteunen je goed waar nodig, door de suede afwerking blijf je letterlijk en figuurlijk goed 'plakken' in je stoel.
Voor de rest is het infotainment systeem nog hetzelfde zoals we al kennen van de andere Cupra modellen, deze werkt goed, overzichtelijk en duidelijk!
Conclusie
Wil je een elektrische auto met een sportief kantje maar vind je de Volkswagen ID.3 te gewoon?
Dan is de Cupra Born eBoost echt iets voor jou! Met z'n typische sportieve Cupra look en z'n 231 pk zal hij je zeker kunnen bekoren.
De Born is niet alleen looks en sportiviteit maar is ook praktisch! Met ruimte genoeg achterin om drie mensen plaats te bieden en een koffer die meer dan groot genoeg is voor het gemiddelde gezin, is dit toch wel de ideale sportieve elektrische hatchback!
Prijs

Er is al een Cupra Born eBoost vanaf € 46.020,00 incl BTW. Maar wil je de Cupra Born eBoost in deze uitvoering? Dan zal je € 52.121,85 incl BTW betalen.

Meer AUTOS...

Back to Top