Abarth 695 Esseesse
Abarth 695 Esseesse, een echte collector!
De Abarth 695 Esseesse is een echte collector, van deze versie worden er maar 695 exemplaren gemaakt en maar in twee kleuren. Een zwarte uitvoering zoals onze test auto en de grijze uitvoering. Beide hebben wel de gekenmerkte witte velgen om de echte rally/race uitstraling compleet te maken. 
Deze Abarth 695 Esseesse ziet er op het eerste zicht uit net zoals we gewoon zijn van een Abarth, maar deze 695 heeft een opvallende en speciale achterspoiler. Deze kan je namelijk handmatig van positie aanpassen, dit om bijvoorbeeld meer neerwaartse kracht te genereren of juist minder en dan de acceleratie te verbeteren.
Ook een leuk detail is de Abarth letters aan de onderkant van de spoiler, als je deze dus in de rechtop positie plaats heb je een mooi zicht op de letters.
Onze Abarth 695 Esseesse had de Nero Scorpione kleur, perfect bij het contrasterend wit van de velgen en de stickers op de zijkant van de Abarth.
MOTOR
De Abarth 695 Esseesse heeft de gekende 1.4l benzine motor onder de motorkap liggen die een vermogen van 180pk levert. De Abarth is voorwielaangedreven en heeft een manuele versnellingsbak, dit versterkt het gevoel van een race auto.
De gekende 1.4 liter benzine motor van Abarth klinkt altijd heel sportief maar op deze uitvoering klinkt hij net nog iets beter dankzij het Akrapovic uitlaatsysteem. Hiermee kan je de kleppen in de uitlaat open of dicht zetten om meer of minder geluid te produceren. Tijdens onze test hebben de kleppen amper dicht gestaan want het is best wel een leuk sportief geluid die de Abarth 695 Esseesse maakt!
Deze Abarth 695 Esseesse sprint van 0 naar 100 km/u in 6,7 seconden en heeft een topsnelheid van 225 km/u.
Rijcomfort
Het rijcomfort is aan de harde kant, wat je natuurlijk kan verwachten van een sportieve auto met de grote van een Fiat 500. Na enkele minuten in de Abarth 695 Esseesse geraak je hieraan gewoon, maar reken niet op de meest comfortabele rit.
De zetels zijn sportzetels, zelf met een kuip in. Dus stevig zit je wel in de stoelen en goed zien ze er ook uit met een achterkant in carbon. Maar ook hier hetzelfde verhaal, niet slecht maar verwacht geen comfortabele zetels.
Interieur
Als we een kijkje nemen in het interieur merken we direct dat we in een Abarth zitten veel knoppen en schakelaars. Een leuk interieur, door o.a. het alcantara dashboard en alcantara op het stuur, carbon versnellingspook en natuurlijk de naam op de lederen kuipstoelen die dus ook een carbon afwerking hebben aan de achterkant
Conclusie
De Abarth 695 Esseesse is een leuke sportieve auto om in de weekends leuke ritjes mee te maken, maar als daily driver zouden we hem toch net niet aanraden. Als je deze aankoopt heb je natuurlijk wel een echte collector in je garage staan!
Prijs
Er is al een Abarth 695 Esseesse vanaf € 34.490,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top