De meest brutale F-Pace, F-Pace SVR
Een tijdje geleden mochten wij deze Jaguar F-Pace SVR testen. De Jaguar F-Pace is standaard al een sportieve en goed uitziende SUV maar onze versie is toch wel de meest brutale, namelijk de SVR.
Het design van de F-Pace is in ruime lijn hetzelfde gebleven, deze SVR heeft enkele aanpassingen ondergaan om zowel de looks als prestaties te beïnvloeden.
Grotere voorbumper met lucht inlaten om de 5.0L V8 te kunnen koelen, 22 inch velgen, extra spoiler en vier uitlaten achteraan die de sportieve look echt compleet maken!
Deze test auto was uitgevoerd in het Premium Palette Silver en dit met de matte afwerking, dit is alles behalve simpel zilver. De matte afwerking met toch een metallic effect brengt deze auto echt tot leven zowel in de zon als op een Belgische grijze dag.
MOTOR
De Jaguar F-Pace SVR heeft een 5.0L V8 benzine motor met 550 pk en 680 nm koppel. De 0-100km/u doet de Jaguar vlot in 4,3 seconden wat zeer snel is voor een auto van deze grote en gewicht! De auto heeft een topsnelheid van 283km/u.
Tijdens onze test verbruikte de wagen ongeveer 16,7l/100km, op de snelweg gaat dit makkelijk naar 10l en bij het sportief rijden gaat dit dan snel terug de hoogte in naar 19l.
Deze cijfers zijn wel wat schrikken, 16,7 liter is niet weinig. We hebben tijdens onze test de auto niet altijd even zuinig laten rijden want als je het geluid van deze V8 uit de uitlaat hoort komen dan heb je geen nood aan een radio of muziek want het is precies of er een concert zich afspeelt achterin de auto.
Rijcomfort
Het rijcomfort van deze Jaguar F-Pace SVR is comfortabel in zijn comfort stand maar deze kan je niet vergelijken met bv de Range Rover Sport SVR ( want deze maakt gebruik van luchtvering). De F-Pace mag dan wel geen luchtvering hebben, dit komt wel ten goede wanneer je deze in zijn Dynamic stand plaatst en even wat sneller door de bochten gaat. Je voelt bijna geen 'roll' van de auto, je krijgt het gevoel dat je met een sportcoupé rijdt.
Interieur
Zoals je bij een Jaguar mag verwachten zien we hier een volledig lederen interieur. Persoonlijk zouden wij niet kiezen voor de rode kleur, maar doordat deze gecombineerd is met het zwart maakt dit het toch nog steeds sportief! Het stuurwiel ligt goed in de hand en is voorzien van de nodige functietoetsen.
Je neemt plaats in zeer sportieve maar comfortabele zetels, zowel voorin als achterin. Achterin heb je ook plaats genoeg om twee volwassen passagiers mee te nemen en de F-Pace bied ook meer dan genoeg ruimte in de koffer.
Conclusie
Wil je een sportieve SUV met ruimte achterin voor de kinderen en een auto die bij elke trap op het gaspedaal een glimlach op je gezicht tovert?
Bekijk dan zeker eens de Jaguar F-Pace SVR!
De praktische kant en de sportieve kant samen komen tot een compleet plaatje van perfecte SUV en 'Drivers car'!
Prijs
Onze testwagen heeft een prijskaartje van €118.595,00 incl BTW.
Maar gaat de interesse meer uit naar een 'gewone' F-Pace dan kan je er al één kopen vanaf €47.360,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top