één van de beste verkochte SUV’s 
De Volkswagen Tiguan, één van de best verkopende SUV's krijgt aanpassingen die het stoere een duwtje in de rug geeft, maar vanzelfsprekend blijft het familiaire karakter behouden.
Onze testwagen is de Volkswagen Tiguan R-Line. De R-Line zorgt voor een sportievere voor en achterbumper. Hier en daar zie je ook het 'R' logo, normaal gesproken had onze test auto ook 19 inch velgen maar door het winterse weer werd de auto op winterbanden geplaatst. Dit doet de Tiguan er wat minder sportief uitzien, maar 'Safety First'!
MOTOR
De Volkswagen Tiguan R-Line heeft een 1.5L benzine motor met 150pk met een 7-versnellingen automaat. Deze automaat zorgt voor een aangename en vlotte overgang tussen de verschillende versnellingen.
Tijdens onze test verbruikte de wagen ongeveer 5,9l/100km, dit wil zeggen dat je ongeveer 800 km kan rijden met een volle tank.
Rijcomfort
De rijeigenschappen maken van de Volkswagen Tiguan een allemansvriend en dat verklaart ook de hoge verkoopcijfers. Je zit hoger en je hebt een goed zicht rondom. 
De dynamische stuurbekrachtiging met meer hulp bij lage snelheid en minder bij hoge, draagt sterk bij aan de innemende rijbeleving.
Interieur
Het interieur is anders, maar je moet een kenner van de Volkswagen Tiguan zijn om dat te zien! Er zit namelijk een nieuw dashboard in, dat oogt strakker. Toch blijft het stijlvolle karakter van de volkswagen behouden.
Voor de Tiguan kun je nu ook een digitaal instrumentenpaneel verkrijgen, de 'Digital Cockpit Pro'. Daarbij komt een infotainmentsysteem met centraal een 12,5 inch touchscreen.
Conclusie
De Volkswagen Tiguan R-Line is een allround SUV.
Ruim, comfortabel en toch kan je dat sportieve kantje terug vinden in de R-Line!
Het klopt dat er niet veel inderdaad is met zijn voorganger, maar dit vinden we toch niet erg?! De vorige Tiguan was al een compleet plaatje, Volkswagen deed een mooie upgrade door alles in een nieuw en moderner jasje te steken.
Prijs
Onze test auto heeft een prijskaartje van 49.250,00 euro incl. BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top