Break van het jaar 2021, de Skoda Octavia Combi
De Skoda Octavia Combi werd verkozen tot break van het jaar dus deze combi moesten we zeker eens testen! Sinds de facelift van de Octavia heeft deze Skoda enorme stappen vooruit gezet vinden wij. De Skoda straalt nog meer klasse en luxe uit dan voordien. Mooie strakke lijnen die de auto een sportieve moderne look geven.
Onze test auto was de Octavia iV, de nieuwe plug-in hybride Octavia. De uitvoering was de Clever+ in combinatie met het Lava Blue kleur. Een kleur dat perfect past op deze Skoda, dat zo het moderne en klassevolle gevoel nog versterkt.
MOTOR
De Octavia heeft een 1.4 benzine motor met een elektromotor die samen de volle 204pk leveren.
Deze hybride heeft een automaat met zes versnellingen, maar door de combinatie benzine en elektrisch voel je nooit echt wanneer de benzine motor van versnelling wisselt.
Tijdens onze test was het gemiddelde verbruik van de Octavia iV 4,8l per 100km, wat niet slecht is voor een echte familie auto!
Rijcomfort
Het rijcomfort van de Octavia iV is in één woord, SUBLIEM! We hebben nu al heel wat auto's kunnen testen maar de Skoda Octavia Combi iV heeft ons echt doen verrassen. Zeer comfortabel! Onze Octavia had de DYNAMIC CHASSIS CONTROL met DRIVE MODE SELECT dus we hadden de mogelijkheid om de auto in de comfort stand te zetten die ervoor zorgt dat alle oneffenheden in het wegdek amper te merken zijn tijdens het rijden.
Daarom is dit een prima wagen voor lange ritten, maar evengoed stadsverkeer door het elektrisch rijden.
De Skoda Octavia heeft comfortabele zetels maar toch met een luxe look en genoeg ondersteuning.
In het algemeen een perfecte combi, zeer ruime koffer, ruime achterbank en veel comfort!
Interieur
Als we een kijkje nemen in het interieur merken we direct wel op dat we in een luxe Skoda zitten, kwaliteitsvolle afwerking, veel zachte stoffen en comfortabele lederen zetels.
Mooi lederen stuurwiel die perfect in de hand ligt, virtual cockpit en een groot touchscreen scherm om alles duidelijk weer te geven voor zowel passagier als bestuurder.
Conclusie
Is dit de break van 2021? In onze ogen zeker en vast!
De Skoda Octavia Combi iV biedt zowel ruimte, luxe en comfort in één auto.
En met deze iV draag je ook een beetje mee aan een betere toekomst door zijn lage CO2 uitstoot door zijn hybride uitvoering.
Prijs
Onze testwagen heeft een prijskaartje van €51.695,00 incl BTW.
En er is al een Skoda Octavia Combi iV vanaf €27.465,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top