De Volkswagen ID. BUZZ, het icoon terug tot leven gebracht!
De Volkswagen ID. BUZZ is één van dé hoogtepunten uit 2023. We hebben al heel wat testen mogen doen maar deze moesten we toch zeker eens reviewen.
Volkswagen had enkele jaren terug aangekondigd dat het idee er was om de gekende Volkswagen T1 busjes terug op de markt te brengen in een elektrische variant. Een hele periode later staan we hier dan met de sleutels in de hand van de Volkswagen ID. BUZZ, de vernieuwde versie van het icoon de T1.
Het design van de ID. BUZZ heeft veel van de iconische voorganger meegekregen, zoals het grote Volkswagen logo op de neus van de auto (dit logo is overigens echt het grootste logo die Volkswagen momenteel op hun modellen plaatst!).
De uitvoering die wij mochten testen had een opzichtige wrap in het thema 'Surf' wat natuurlijk nog meer de iconische en nostalgische vibe geeft. Ook kunnen we zeggen dat deze VW ID. BUZZ niet onopgemerkt door het verkeer heen gaat, veel leuke reacties van iedereen langs straat, al weten we niet of dit door de wrap of het leuke unieke design van de ID. BUZZ is.
Eén ding is zeker het blijft een super leuke auto om naartoe te kijken zowel met of zonder wrap! 
MOTOR
De Volkswagen ID. BUZZ is volledig elektrisch aangedreven & heeft een batterij van 77kWh. Deze batterij levert 204pk op, die alle vermogen naar de achterbanden stuurt, hierdoor doet deze ID. BUZZ de sprint naar 100km/u in 10,2 seconden. Niet snel maar hiervoor koop je ook geen ID.BUZZ, het gaat om beleving en het praktische van de BUZZ.
Het elektrisch verbruik van de Volkswagen ID. BUZZ tussen de 21 kWh & 24 kWh en hierdoor kan je ongeveer tussen de 350 à 400 km rijden op een volle batterij, wat niet slecht is volgens de grote en het gewicht van deze ID. BUZZ.
Rijcomfort
Het rijcomfort van deze Volkswagen ID. BUZZ is aangenaam en comfortabel. Door de hogere zitpositie heb je goed zicht op de weg en voel je echt dat je met een busje op baan bent.
De ID. BUZZ kan ook goed om met oneffenheden op de baan, deze voel je amper en zijn zeker niet storend. Voor zowel de lange als korte ritten is dit de ideale gezinsauto en reisauto. Ruim, praktisch, comfortabel & stil!
Je neemt plaats in zachte en comfortabele zetels die je niet echt ondersteunen aan de flanken maar dat hoeft ook niet, deze zetels weerspiegelen het karakter van de ID. BUZZ comfortabel en simpel, een echt sofa gevoel.
Als extra kreeg deze testauto ook nog een volledig kampeer pakket geïnstalleerd in de kofferruimte van QUQUQ. Een firma die zich specialiseert in kampeer pakketen. We vinden hier o.a. een klein gasvuur, een bed, opbergruimtes & een water reservoir.
Interieur
Binnenin is deze Volkswagen echt wel duidelijk zichtbaar als een ID. auto, veel elementen die we terug zien komen van de ID.3, ID.4 & ID.5.
Het grote duidelijke scherm in de middenconsole is goed zichtbaar voor iedereen in de auto, andere elementen zoals cupholders zijn zeer simpel afgewerkt en geven hierdoor ook een rustgevend en ruimtelijk gevoel.
Het scherm achter het lederen stuur is wel aan de kleine kant maar dit past dan misschien ook wel beter in het simpele van de auto.
Op de achterbank is er plaats voor drie volwassenen, door de platte vloer heeft zelfs degene die in het midden zit meer dan genoeg been ruimte! Een leuk detail waar niet iedereen op zou letten, is de afbeelding op de zijkant van de achterbank. 
Conclusie
Wil je elektrisch rijden, een ruime auto (al dan niet voor kampeer-tripjes) hebben en schuilt er wel een beetje een hippie in je?
Dan heeft deze Volkswagen ID. BUZZ echt alles wat je maar wenst, met zijn tijdloos design en ruimtelijk gevoel in de cockpit ben je meteen overtuigd!
Prijs

De Volkswagen ID. BUZZ die wij mochten testen heeft een prijskaartje van 
€ 79.571,10 incl BTW. Maar er is al een ID. BUZZ vanaf € 60.699,05 incl. BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top