Polestar 2, de undercover sport ev!
De Polestar 2 is onze eerste test auto van Polestar. De Polestar 2 is het instap model bij Polestar maar wij kregen voor onze test de krachtigste variant mee, namelijk de Polestar 2 Long Range Dual Motor (een hele mond vol). Deze uitvoering is de krachtigste variant met vierwielaandrijving en een rijbereik tot wel 487 km.
De Polestar 2 heeft de uitstraling van een moderne 'design' sedan! Wij zijn alvast fan van het design. Vele wat details geven de achtergrond van Polestar weer, namelijk het merk Volvo. 
Polestar 2 heeft in onze uitvoering een mooie witte kleur, dit in combinatie met de zwarte en gele accenten zorgen echt voor een sportieve look met een futuristisch design.
MOTOR
De Polestar 2 heeft een 78 kWh batterij die tot wel 487 km kan rijden op volle batterij, deze variant heeft maar liefst 408 pk en 660 Nm koppel hierdoor sprint de Polestar 2 van 0 naar 100 km/u in 4,7 seconden!
Rijcomfort
Het rijcomfort van de Polestar 2 is wat je zeker kan en mag verwachten van een EV Sport sedan, comfortabel, goede wegligging en een goede zitpositie die een goed zicht biedt op het verkeer rondom.
Wanneer je natuurlijk even de rechtervoet wat harder in trapt voel je wel direct de 680Nm koppel die je direct hard in je stoel laat drukken, deze variant is een wolf in schapenvacht. Het ziet er een Polestar 2 uit maar deze variant is wel degelijk een sportauto!
De zetels zijn comfortabel en geven je een echt sofa gevoel, deze zetels zorgen zeker voor een goede ondersteuning tijdens de lange ritten.
Interieur
Als we een kijkje nemen in het interieur merken we direct dat we in een Volvo zitten, kwaliteitsvolle afwerking, veel zachte stoffen en comfortabele zetels met hier en daar een geel accent en heel wat simpele strakke design accenten. Alles voelt kwalitatief en vooral zeer veilig!
Wanneer je plaats neemt achter het stuur zie je een mooi lederen stuurwiel die perfect in de hand ligt, een groot touchscreen scherm om alles duidelijk weer te geven voor zowel passagier als bestuurder. Heel het besturingssysteem is gemaakt via google en dat merk je ook direct aan de vormgeving van de elementen in de boordcomputer.
Alle besturingen zijn hierdoor zeer simpel en vooral gemakkelijk in gebruik!
Conclusie
De Polestar 2 Long Range Dual Motor is een auto met twee gezichten, ééntje is het mooie design en comfort en anderzijds toch wel de sport auto die veel auto's achter zich laat aan de verkeerslichten.
Wij zijn alvast fan van de looks en prestaties van de Polestar 2!
Prijs

Er is al een Polestar 2 Long Range Dual Motor vanaf € 46.446,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top