De krachtige diesel, Audi SQ5 Sportback
Na de test van de Audi Q5 was het tijd voor de sportieve variant, de Audi SQ5 Sportback.
Als we naar het exterieur en design van de SQ5 kijken, zien we natuurlijk veel elementen terugkeren zoals in de Q5 maar het zijn de kleine dingen die deze SQ5 toch wel onderscheiden van een gewone Q5. Zo vinden we 21 inch Audi Sport velgen terug op deze SQ5, SQ5 logo's en vier uitlaattips die jammergenoeg niet echt zijn maar wel een zeer sportieve look en feel geven!
Onze Audi SQ5 is uitgerust in het wel gekende Daytona grijs met een prachtig parelmoer effect. Dit is een kleur die we zeker aanraden op deze auto, niet te opvallend maar niet te min een prachtig kleur!
MOTOR
De Audi SQ5 heeft onder de motorkap een 3.0 TDI diesel motor liggen die maar liefst 341pk & 700nm koppel levert en dit allemaal doorstuurt naar alle vier de wielen. Dit via het prachtige Quattro vierwielaandrijving systeem. Dankzij dit Quattro systeem heeft de Audi SQ5 nooit problemen om grip te vinden.
Hierdoor doet deze Audi SQ5 vlot de 0-100 km/u in 5,1 seconden, dit allemaal zonder veel drama, de acceleratie is altijd soepel!
Het verbruik van deze Audi SQ5 is 7l/100km en bij het sportievere rijgedrag gaat dit natuurlijk sneller naar boven richting de 9l/100km.
Rijcomfort
Het rijcomfort van de Audi SQ5 is subliem, dankzij de in hoogte verstelbare veringen heb je altijd een zeer comfortabel gevoel tijdens het rijden. Want als we eerlijk zijn is deze SQ5 in zijn comfort stand zeker even comfortabel als de Q5 wat zeker geen slecht ding is!
Het sturen is licht maar toch met veel feedback, gasrespons vlot en het schakelen van de tiptronic automaat gewoon subliem. Zoals eerder vermeld in de comfort stand werkt de auto helemaal samen om je de best mogelijke rit te bezorgen zonder veel drama.
Maar plaats je de Audi SQ5 in zijn dynamic (sport) stand dan maak je toch wel die 3liter diesel wakker en wordt de auto plots wel veel scherper en directer. De vering gaat lager staan, stuur wordt zwaarder, gas respons directer en er komt een leuk sportief geluid uit de speakers. Dit allemaal niet overdreven, maar het geeft je wel het gevoel dat je toch in de sportieve Q5 zit.
Deze Audi SQ5 is perfect voor dagelijks gebruik! Comfortabel, maar wanneer je dit wenst kan je de SQ5 volledig sportief maken. En dit allemaal met genoeg zitruimte voor vier volwassenen!
De zetels krijgen ook de sportieve look maar eenmaal je in de zetels plaats neemt merk je hier niets meer van, je krijgt ondersteuning waar nodig en comfortabel tijdens de lange ritten.
Interieur
Binnenin merken we direct terug op dat we in een nieuwe Audi zitten! Hoogwaardige afwerking en strak design zoals we gewoon zijn in een premium Audi.
Achter het stuur zien we terug de haarscherpe virtual cockpit van Audi, die je helemaal kan aanpassen aan je wensen wat je wil zien van info en wat je waar wil zien.
In het midden vinden we een groot en duidelijk touchscreen scherm met o.a. Apple Carplay, navigatie, auto info,...
Deze Audi is een automaat en we vinden in de middenconsole de gekende fighterjet versnellingspook terug die we ook al gezien hadden in de Audi Q5 en die perfect past bij de stijl van Audi! Strak design maar zeer goed in gebruik!
Conclusie
Is dit de ideale sportieve SUV?
In onze ogen wel! Comfortabel en rustig wanneer je dit wenst maar even goed een raket die vlot 700nm koppel op de vier banden kan zetten.
De SQ5 is ruim en biedt zeker plaats voor vier volwassenen dus praktisch ook zeer gemakkelijk in gebruik. Daarbij komt nog een zeer laag verbruik voor een sportieve SUV.
Prijs
Onze testwagen heeft een prijskaartje van € 100.640,00 incl BTW.
Er is al een Audi SQ5 vanaf €75.780,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top