Comfortabel maar zeer krachtig, de Velar SV
Waar moeten we beginnen, de Range Rover Velar is een zeer luxueuze en comfortabele auto.
Maar onze test auto was niet de 'alledaagse' Velar, dit is de Land Rover Range Rover Velar SV Autobiography Dynamic edition. Een hele mond vol maar kort gezegd, de meest krachtige Velar op de markt.
Het design van de Velar SV is zo goed als hetzelfde als de 'normale' Velar, maar de SV heeft een sportievere voor en achterbumper en vier uitlaatpijpen, die een prachtig geluid produceren.
MOTOR
De Velar SV heeft een 5.0L V8 benzine motor met 550 pk en 680 nm koppel. De 0-100km/u doet de Velar vlot in 4,5 seconde, zeer snel voor een auto van deze grote en gewicht! De auto heeft een topsnelheid van 274km/u.
Tijdens onze test verbruikte de wagen ongeveer 16,7l/100km, op de snelweg gaat dit makkelijk naar 10l en bij het sportief rijden gaat dit dan snel terug de hoogte in naar 19l.
Deze cijfers zijn wel wat schrikken, 16,7 liter is niet weinig. We hebben tijdens onze test de auto niet altijd even zuinig laten rijden want als je het geluid van deze V8 hoort, dan heb je geen nood aan een radio of muziek.
Rijcomfort
Het rijcomfort van deze Velar SV is subliem! Door de luchtvering lijkt het alsof je op een wolkje rijd. In zijn comfort stand is alles vlot en aangenaam. Je kan tijdens een rit zelfs een massage krijgen, in de voorzetels is namelijk een massage functie geïntegreerd. Pure luxe dus!
Maar plaats je de Velar SV in zijn Dynamic modus dan wordt alles een beetje bruter, de vering harder, gas respons sneller en de uitlaat is nog wat prominenter aanwezig, gezien de uitlaatklep dan open staat.
Een Land Rover zou geen Land Rover zijn moest je niet off-road kunnen gaan, er zitten verschillende modi tussen om de Velar toch door alle terreinen te loodsen. Persoonlijk denken we echter niet dat de Velar hiervoor specifiek wordt aangekocht. 
Interieur
Zoals je bij een Range Rover mag verwachten zien we hier een volledig lederen interieur. Persoonlijk zouden wij niet kiezen voor het cognac kleur, maar doordat deze gecombineerd is met het zwart voorziet dit een zeer luxeuze en chique sfeer!
Het stuurwiel ligt goed in de hand en is voorzien van de nodige functietoetsen.
Je neemt plaats in zeer comfortabele zetels met massage functie, verwarming en koeling. Achterin is er plaats genoeg om twee volwassen passagiers mee te nemen en de Velar biedt meer dan genoeg ruimte in de koffer.
Conclusie
Wil je het comfort en de luxe van een Range Rover Velar maar wil je ook genieten van het geluid en de prestaties van een V8 motor?
Twijfel dan zeker niet en kies voor de Velar SV Autobiography Dynamic, hier heb je zowel luxe, comfort en prestaties in één SUV. 
Prijs
Onze testwagen heeft een prijskaartje van €122.543,00 incl BTW.
Maar gaat de interesse meer uit naar een basis Velar, dan kan je er al één kopen vanaf €58.550,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top