Volkswagen iD.3, de golf van de toekomst
Toen Volkswagen België enkele maanden geleden ons een voorstel deed om de nieuwe Volkswagen ID.3 eens te testen, twijfelden we niet!
Dit was onze eerster ervaring met een EV (volledig elektrische auto), maar vanaf de eerste kilometer met deze auto waren we verkocht en wisten we zeker dat dit een compleet plaatje is.
Het design van deze ID.3 is modern en futuristisch maar het doet ons toch denken aan een Volkswagen Golf Sportsvan ( de monovolume van een Golf ). De strakke sportieve lijn langs de zijkant van de auto loopt naar achteren door. Achteraan heb je dan een volledig zwarte koffer. De koffer is makkelijk te openen aan de hand van het Volkswagen logo.
Onze test auto is uitgevoerd in het Scale Silver Metallic kleur en heeft de 19 inch velgen die er zowel sportief uitzien als ook een zeer aangename rit bezorgen.
MOTOR
De Volkswagen ID.3 is een achterwiel aangedreven auto met 204 pk. Dit zorgt voor een 0-100 km/u in 7,3 seconden.
Deze ID.3 heeft een 77kWh batterij die gemakkelijk op volle batterij 420 km kan rijden!
Rij je meer autostrade gaat het verbruik natuurlijk naar boven en moet je rekenen op een 350km. Omgekeerd, wanneer je meer stadsverkeer doet, haal je makkelijk 460 km uit deze batterij.
Wij waren alvast verrast van de capaciteit van deze 77kWh batterij!
Rijcomfort
Het rijcomfort van deze Volkswagen ID.3 is aangenaam en comfortabel. Je hebt een goede zitpositie in deze auto en een goed overzicht op de weg.
Tijdens onze test reden we meestal in de 'B' stand, dit is de rijstand waar je kan rijden op één pedaal, het gaspedaal. Bij het loslaten van het gaspedaal remt de auto zelf subtiel af en recupereert hierdoor extra batterij.
De ID.3 heeft verschillende rijmodi zoals eco, comfort, sport en individueel. Deze auto blijft in elke stand comfortabel. Door het elektrisch rijden heb je natuurlijk direct alle koppel van de elektromotor waardoor je aan de verkeerslichten altijd sneller weg bent dan de 'gewone' benzine of diesel motor.
Dus ja de ID.3 heeft ook een sportief kantje! 
Interieur
Als we een kijkje nemen in het interieur is het eerste woord dat in ons opkomt 'RUIMTE'! De ID.3 heeft een zeer open cockpit en lage middenconsole die meedraagt aan dit gevoel.
Je neemt plaats in zeer comfortabele zetels met in ons geval een massage functie die zeker van pas kan komen tijdens langere autoritten!
De rest van het interieur voelt zeer modern en simpel (maar goed) aan! Simpel is de virtual cockpit achter het stuur met een klein maar haarscherp scherm die je duidelijk de batterijstatus weergeeft en hoe snel je rijdt, ook hier kan je nog de navigatie weergeven en veiligheidssystemen zoals lane assist,...
Onze test auto had ook de heads up display die wederom zeer scherp en duidelijk is tijdens het rijden.
In de middenconsole vinden we het gekende touchscreen multimedia systeem die we ook al eerder terug zagen in de Volkswagen Golf 8.
Conclusie
Wil je een goede allround stads/familie auto die dan ook nog eens elektrisch is?
Neem dan zeker eens een kijkje naar deze Volkswagen ID.3. Wij geloven dat dit het nieuw icoon zou kunnen worden bij Volkswagen. Wordt dit de nieuwe opvolger van de Volkswagen Golf?
Prijs
Onze testwagen heeft een prijskaartje van €48.975,00 incl BTW.
Maar er is al een basis Volkswagen ID.3 vanaf €36.095,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top