De nieuwe Audi A3
Sportiever dan ooit, dat is de nieuwe Audi A3. Het nieuwe model valt op door zijn brede schouderlijn. Het sportieve honingraatrooster in de voorbumper alsook de LED koplampen zijn nu standaard inbegrepen. Deze testwagen was uitgerust met een volledig S-line pakket. Dit maakt dat deze wagen een sportievere look heeft. Daarnaast had de testwagen ook de dynamische richtingaanwijzers, een leuke optie.
Het enige minpunt aan de wagen, zijn de sieruitlaten. Deze zijn er enkel voor zijn 'looks' en hebben geen echt functie.
Eigenschappen
De standaard ophanging van de Audi A3 is sportief, uitgebalanceerd en combineert een aangenaam rijcomfort met een goede dynamiek.
Deze handgeschakelde Audi A3 35 TFSI heeft een vermogen van 150 pk en een motorinhoud van 1,5l. Uitgevoerd in turboblauw en heeft tijdens de test een gemiddeld verbruik van 6,8l/100 km. 
De Audi is 4,34 meter lang en 1,82 meter breed, wat hem 3 cm groter maakt dan zijn voorganger. De koffer heeft een ruimte van 380 liter en kan tot 1.200 liter uitgebreid worden als je de achterzetels neerklapt.
Het wielengamma van de A3 gaat van 16 tot 19 inch velgen, dit model was uitgerust met 17 inch velgen. Een minder sportieve uitstraling dan bijvoorbeeld de 19 inch, maar deze zullen wel het rijcomfort verhogen.
Interieur
Vanzelfsprekend is de nieuwe A3 helemaal met zijn tijd mee, met diverse digitale toepassingen. Zo beschikt de wagen over een DAB+ radio. Het is mogelijk een smartphone draadloos op te laden in de Audi phone box.
Het MMi systeem is verder geperfectioneerd en herkent nu ook handschrift om bijvoorbeeld je bestemming in te geven op het navigatiesysteem. Het navigatiesysteem werkt nu nog nauwkeuriger met realtime verkeersinformatie.
De Cockpit is standaard uitgerust met een 10,25 inch digitaal instrumentenpaneel en een 10,1 inch touchscreen in de middenconsole. Optioneel is er de Audi Virtual cockpit, wat het instrumentenpaneel vergroot naar 12,3 inch.
Veiligheid
Doordat deze Audi voorzien is van heel wat rijhulpsystemen valt deze wagen in een hoge veiligheidsklasse. Deze rijhulpsystemen komen standaard: de Audi pre sense front, Collision Avoidance Assist en Lane Departure Warning. De interactie tussen de camera en de voorste radar maakt dat Audi pre sense front aanrijdingen kan vermijden met andere voertuigen, voetgangers en fietsers of dat de ernst van dergelijke ongevallen kan worden verminderd. Deze wagen bezit nog andere optionele rijhulpsystemen, zoals bijvoorbeeld Lane Change en Exit Warning. Indien een rijstrookwissel wordt herkend als kritiek, bijvoorbeeld omdat zich een voertuig in de dode hoek bevindt, dan licht een ledlampje op in de buitenspiegel.
Prijs?
Deze Audi A3 Sportback heeft een prijskaartje van €41.690 incl. btw, maar begint vanaf €30.700 incl. btw.

Meer AUTOS...

Back to Top