Volkswagen Arteon SB Elegance
Volkswagen ARteon SB, klassebak met oog voor de natuur
De nieuwe Volkswagen Arteon SB straalt zoals we kennen klasse uit. Wij kregen enkele weken geleden de kans om deze klassebak in de Elegance plugin hybride uitvoering te testen.
De Arteon shooting break heeft prachtige lijnen en straalt echt klasse uit. Deze Arteon springt er echt uit in het verkeer, niet alleen door zijn speciale lijnen maar ook door het prachtige Kingfisher Blue Metallic kleur die bij elke lichtinval prachtig is, in combinatie met de Elegance uitvoering en de "Chennai" 19 inch aluminium velgen straalt de wagen elegantie uit. 
De Arteon is ook beschikbaar in een sedan versie.
MOTOR
De Volkswagen Arteon heeft een 1.4 benzine motor gekoppeld aan een elektromotor die samen 218pk leveren. Deze kracht wordt doorgestuurd naar de zes traps DSG automaat waarvan we al het bewijs hebben dat deze zeer goed werkt en soepel schakelt.
Deze Arteon is dus een PHEV, we hebben de luxe om te kiezen tussen elektrisch rijden of hybride rijden. Als je puur elektrisch wil rijden kan dit voor ongeveer 60 km, goed voor een kort ritje door de stad, maar ben je van plan langere ritten te maken dan adviseren we wel om hybride te rijden. Hierbij kiest de auto zelf wanneer er op benzine wordt gereden en wanneer op elektriciteit. 
Tijdens onze test hadden we een verbruik van 4,3 liter op 100 km. We moeten erbij vermelden dat we ook soms zonder batterij gevallen zijn en dan merk je wel dat de 1.4 motor wel meer moet gaan trekken dus ook meer zal verbruiken maar niet te min 4 liter voor een auto van deze grote is zeker niet slecht!
Rijcomfort
Het rijcomfort van de Volkswagen Arteon SB is uiterst comfortabel, je voelt je direct thuis achter het stuur van deze Arteon. Ja, het is een grote auto maar tijdens het rijden merk je hier niets van. Zowel autostrade alsook de typisch Belgische 'binnenbaantjes' maakt deze Arteon zeer vlot.
De Arteon is een auto gemaakt voor de snelweg, dat merk je direct maar met deze PHEV heb je zeker ook de mogelijkheid om vlot door de stad te rijden en dit dan ook nog eens volledig elektrisch! Parking is misschien een beetje moeilijker in de stad maar met alle sensoren en achteruitrijcamera is parkeren een makkie!
De zetels zijn comfortabel en geven je een echt sofa gevoel, deze zetels zorgen zeker voor een goede ondersteuning tijdens de lange ritten maar even goed ook tijdens de ochtend rit naar de bakker!
Interieur
Als we een kijkje nemen in het interieur merken we direct dat we in een luxe Volkswagen zitten, kwaliteitsvolle afwerking, veel zachte stoffen en comfortabele lederen zetels.
Mooi lederen stuurwiel die perfect in de hand ligt, een groot touchscreen scherm om alles duidelijk weer te geven voor zowel passagier als bestuurder. Een zeer leuk detail vinden we de houten afwerking in deze Elegance uitvoering op het dashboard, dit heeft nogmaals een extra gevoel van luxe en comfort.
Conclusie
De Volkswagen Arteon Shooting Break is een echte klassebak die ook oog heeft voor de natuur dankzij zijn plugin hybride systeem.
We weten allemaal dat we meer en meer in een SUV autowereld zijn beland, maar Volkswagen bewijst nogmaals dat een shooting break zeker ook klassevol en comfortalbel kan zijn in 2021!
In deze Arteon heb je zowat alles wat je nodig hebt, comfortabele zetels, ruimte achterin voor het hele gezin en een ruime koffer om genoeg in te kunnen opbergen.
Dit is een auto voor de mensen die nog aan het twijfelen zijn of elektrisch echt de toekomst is en die geen oplaad stress willen.
Prijs
Onze testwagen heeft een prijskaartje van €66.090,39 incl BTW.
En er is al een Volkswagen Arteon SB Elegance vanaf €53.570,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top