Audi Q4 40 E-Tron
Audi Q4 S line 40 e-tron
De Audi Q4 E-tron, een nieuwe wagen in het Q segment! Bij Audi had je al de keuze tussen Q2, Q3, Q5, Q7 & Q8 maar vanaf heden heb je ook de keuze voor deze volledig elektrische Q4.
Als we een kijkje nemen naar de uiterlijke kenmerken van deze Q4 vinden we toch dat deze naast de Volkswagen ID.4 mag staan. Echter is deze Q4 toch nog altijd een 'rasechte' Audi. Met zijn grote voor bumper lijkt de Q4 heel wat kenmerken te hebben van een gewone benzine auto, deze auto heeft dus minder de looks van een elektrische auto maar nog steeds strak mooi en sportief afgewerkt!
Onze Q4 had het optionele Edition One pakket, dit houdt in dat we deze zeer bijzondere 21 inch koperen velgen hadden op deze Q4. Daarnaast ook de 'shadow look plus', die er voor zorgt dat alle chrome delen zwart zijn gemaakt en ook nog de gekende dynamische lichten zitten in dit pakket.
Wil je een unieke Q4 kijk dan zeker om dit pakket aan te vinken!
MOTOR
De Q4 40 E-tron heeft een 82kWh batterij waarvan 77kWh gebruikt wordt. De gekende 204 pk wordt in deze versie naar de achterbanden gestuurd, echter voor de quattro liefhebbers kan je ook de Q4 50 E-tron kopen en deze heeft dan een standaard Quattro vierwiel aandrijving.
Met een volle batterij kan je makkelijk 400 km rijden, dit toch tijdens onze test. Een grote factor voor je verbruik is natuurlijk of je meer autostrade doet of meer stadsverkeer. Je ziet duidelijk dat elektrische auto's meer verbruiken op autostrade dan in het stadsverkeer.
Rijcomfort
Het rijcomfort van de Audi Q4 40 E-tron is wat aan de hardere kant. Niet slecht, maar als je de 21 inch velgen wil inruilen voor meer comfort en dus minder grote banden zal dit probleem wel opgelost zijn!
De Q4 E-tron is een perfecte allrounder, aangenaam rijden op autostrade en deze Q4 is niet te groot om nog gemakkelijk parking te vinden in een drukke stad. Voldoende plaats achterin om twee volwassenen plaats te bieden en een ruime koffer om de wekelijkse boodschappen in te vervoeren.
De zetels zijn comfortabel en ondersteunen je goed waar nodig, ook na enkele uren in de auto zal je geen rustlast ondervinden.
Interieur
Als we een kijkje nemen in het interieur merken we direct wel op dat we in Audi zitten. Het is geweten dat Audi steeds een basic maar goed uitziend interieur voor de dag brengt. Dit is bij de Q4 ook het geval, mooie afwerking, zachte stoffen en goede zit positie.
Nieuw bij deze Q4 is het stuurwiel, deze is namelijk boven en onder plat gemaakt, dit heeft echt een zeer futuristisch gevoel precies of we in één of andere Star Wars film aan het rijden zijn!
Verder hebben we achter het stuur de gekende Virtual Cockpit die haarscherp is en een middenscherm die wat meer gekanteld staat naar de bestuurder die zo nog meer het gevoel heeft van in zijn eigen cockpit te zitten.
Over het algemeen zeer strak interieur met een zeer leuke futuristische touch!
Conclusie
De Audi Q4 40 E-tron is voor de mensen die toch nog een klasse hoger willen gaan dan de Volkswagen ID.4, die vooral opzoek zijn naar een goede en praktische EV SUV.
Plus als je de vrienden wil imponeren dan kan je even de vier verschillende licht designs tonen en deze aanpassen aan je eigen voorkeur.
Prijs
Onze testwagen heeft een prijskaartje van €73.880,00 incl BTW.
En er is al een Audi Q4 40 E-tron vanaf €50.500,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top