Volkswagen Taigo, de hippe city suv
De gloed nieuwe Volkswagen Taigo is de eerste sportback SUV van Volkswagen. Wij kregen enkele weken geleden de kans om deze nieuwe Taigo in R-line uitvoering te testen.
De Taigo R-line heeft de uitstraling van een sportieve SUV en een mooie coupé lijn iets wat we voordien nog niet gezien hebben bij Volkswagen! Wij zijn alvast fan van het design, een compacte SUV in sportback vorm en gecombineerd met de R-line uitvoering die ervoor zorgt dat je over heel de wagen subtiele 'R' accenten terug kan vinden.
Het kleur om deze Taigo is Smokey grey, een donkergrijs met een blauwe tint dus niet zomaar een saai grijs kleur.
Als we de Taigo moeten plaatsen in het VW assortiment dan zit deze waarschijnlijk tussen een T-Roc en T-Cross. We hebben het gevoel dat de Taigo iets groter is dan de T-Cross maar wel nog een stukje kleiner dan de T-Roc. Voor elk wat wils bij Volkswagen alvast!
MOTOR
De Volkswagen Taigo R-line heeft een 1.0 TSi benzine motor met 110 pk gekoppeld aan de gekende 7traps DSG automaat, deze zorgt ervoor dat je vlot door de verschillende versnellingen heen rijdt.
Tijdens onze test hadden we een verbruik van 5,9 liter op 100 km. Wat zeker niet slecht is maar alles hangt natuurlijk af van de rechtervoet.
Rijcomfort
Het rijcomfort van de Volkswagen Taigo is wat je zeker kan en mag verwachten van een City SUV van Volkswagen, zeer comfortabel, licht sturen, goede wegligging en een goede zitpositie die je een goed zicht heeft op het verkeer rond om.
De Taigo is een perfecte dagdagelijkse mini SUV.
De zetels zijn comfortabel en geven je een echt sofa gevoel, deze zetels zorgen zeker voor een goede ondersteuning tijdens de lange ritten maar even goed ook tijdens de ochtend rit naar de bakker!
Interieur
Als we een kijkje nemen in het interieur merken we direct dat we in een Volkswagen zitten, kwaliteitsvolle afwerking, veel zachte stoffen en comfortabele zetels.
Mooi lederen stuurwiel die perfect in de hand ligt, een groot touchscreen scherm om alles duidelijk weer te geven voor zowel passagier als bestuurder.
Conclusie
De Volkswagen Taigo R-Line is een zeer mooi uitziende SUV, die comfortabel en efficient rijd. Het design staat hem echt! Sportieve lijn over heel de auto, een mini sportback SUV.
Prijs
Onze testwagen heeft een prijskaartje van € 31.999,74 incl BTW.
En er is al een Volkswagen Taigo R-line vanaf € 29.160,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top