Alpine A110 Légende GT, de legende opnieuw tot leven gebracht
Hier moeten we eerlijk zijn, de Alpine A110 stond al een tijdje op ons lijstje van auto's die we zeker eens wilden testen. Onze droom werd dus werkelijkheid en dit dankzij Renault België.
Waar moeten we beginnen? Dit is de Alpine A110 Légende GT uitgerust in het kwikzilver grijs met matte afwerking. Hierdoor zijn de lijnen in het design van deze Alpine extra geaccentueerd. Dit kleur op de Alpine is perfect, niet te opvallend maar wees zeker dat je aandacht trekt in het verkeer door de looks en het design van de Alpine. Deze looks en design zijn wat gebaseerd op de 'oude' variant die zeer bekend was voor tal van gewonnen racen in de rally.
We vinden hier bijvoorbeeld hetzelfde koplamp design terug en de brede platte achterkant die ons helemaal doet denken aan de rally variant. 
MOTOR
De Alpine A110 heeft een 1.8l benzine motor die maar liefst 292 pk en dit allemaal op de achterwielen om het ultieme sportief rijgedrag te garanderen!
In de Alpine A110 Légende GT ga je van 0-100 km/u in 4,4 seconden en kan je een topsnelheid van 250 km/u bereiken.
Het gemiddeld verbruik van deze Alpine A110 is 6,2l/100km en bij het sportievere rijgedrag gaat dit natuurlijk sneller naar boven, richting 9l/100km.
Rijcomfort
Als we kijken naar het rijcomfort van de Alpine A110 moeten we rekening houden met het concept dat deze Alpine wel een echte sportauto is. Zeker niet oncomfortabel maar weet wel dat je zo goed als op de grond zit dus ook wel elk putje in de weg zal voelen.
De Alpine A110 stuurt zeer direct en heeft hierdoor echt het sportieve 'gocart' gevoel. Ook de gasrespons is direct en de remmen voelen zeer solide en geven de juiste feedback aan de bestuurder.
In de Alpine A110 heb je de comfort stand, sport stand en circuit stand. Bij elke stand veranderen de digitale tellers om je duidelijk weer te geven in welke stand je zit te rijden. Het spreekt voor zich dat tijdens de sport en circuit stand alles nog een beetje scherper en agressiever wordt. Toch hebben we tijdens onze test nooit het gevoel gehad dat de auto te agressief was, alles blijft zeer controleerbaar en dus ook zeer fijn om mee te rijden.
Deze Alpine A110 is eerder krap, dagelijks gebruik is eerder moeilijk tenzij dit gewoon woon-werkverkeer betreft en je weinig bagage meeneemt. Om dagelijks deze Alpine A110 te gaan gebruiken hou best rekening met het feit dat dit wel degelijk een sportwagen is en dus dit niet altijd even comfortabel.
De zetels zij sportief maar eenmaal je in de zetels plaats neemt merk je hier niets meer van, je krijgt ondersteuning waar nodig en comfortabel tijdens de lange ritten.
Interieur
Binnenin merken we op dat deze Alpine van de Renault familie komt, veel dezelfde knopjes zien we ook terugkomen bij de Renault modellen.
Achter het stuur zien we een haarscherpe virtual cockpit van Alpine, die aanpast wanneer je deze in de verschillende modi plaatst.
In het midden vinden we een groot en duidelijk touchscreen scherm met o.a. radio, navigatie & een leuke performance mode waar je bijvoorbeeld alle temperaturen, gas en rem input live kan mee volgen, niet alleen leuk voor de bestuurder maar ook voor passagier. 
Deze Alpine A110 Légende GT heeft een automatische versnellingsbak die je simpel kan bedienen door drie grote knoppen in de middenconsole, duidelijk en werkt prima.
Conclusie
Is dit ultieme sportwagen?
Dat denken we niet, sommige afwerkingen zijn niet top. Maar toch is dit een echt collectors item, er worden er slecht 300 gemaakt. Een stukje geschiedenis die in het jaar 2022 op de baan kan gezet worden.
De Alpine rijdt subliem, laat je zeker plezier hebben zonder angst om de controle te verliezen. Een echte stevige sportauto.
Wij zijn zeker fan van deze Alpine A110 Légende GT!!!
Prijs

Er is al een Alpine A110 Légende GT vanaf € 71.850,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top