Volkswagen ID.5 Pro Performance
Volkswagen ID.5 Pro Performance, de suv en coupé in één!
De nieuwe Volkswagen ID.5, het nieuwe lid in de ID-familie. De ID.5 mag zeker naast de ID.4 staan, de ID.5 combineert de looks van een coupé samen met een SUV wat zorgt voor een elegant silhouet van de auto.
Onze test auto is de Volkswagen ID.5 Pro Performance, qua design komt deze dicht bij de ID.4, echter heeft deze Volkswagen ID.5 Pro Performance een elegantere voorbumper en een daklijn die afloopt naar achteren toe. Ook de 21 inch design velgen passen in het volledig plaatje van de Volkswagen ID.5, een stijlvolle EV.
Onze Volkswagen ID.5 Pro Performance kreeg het Stonewashed Blue Metallic kleur, een blauwgrijze kleur. Dit kleur past perfect bij deze ID.5 want deze kleur accentueert de lijnen prachtig. 
MOTOR
De Volkswagen ID.5 Pro Performance is een volledig elektrische auto. De ID.5 Pro Performance heeft een 77 kWh batterij, goed voor 450 km rijbereik op volle batterij.
Deze ID.5 Pro Performance heeft een vermogen van 204pk en sprint van 0 naar 100 km/u in 8,4 seconden met een topsnelheid van 160 km/u.
Rijcomfort
Het rijcomfort is zeer goed zoals je in alle EV's in deze prijsklasse kan merken. De ID.5 Pro Performance rijdt licht en comfortabel.
De ID.5 Pro Performance is zoals gezegd volledig elektrisch dit wil dus ook zeggen dat er niet meer geschakeld moet worden, dit bevorderd het rijcomfort zowel in het stadsverkeer alsook op de autosnelweg.
De zetels zijn comfortabel en sportief ontworpen (hoofdsteun en zetel in één deel). Onze test auto was afgewerkt met alcantara op de zetels waardoor deze nog zachter aanvoelde en je ook goed op je plaats liet zitten zonder veel te schuiven in de stoel.
Interieur
Als we een kijkje nemen in het interieur merken we direct dat we in een Volkswagen ID zitten, het gekende stuur (met de drive select) en dashboard. Dit design zorgt ervoor dat je een zeer ruim gevoel hebt in het interieur. Zowel voorin als achteren.
Dankzij de platte bodem heb je ook geen vervelende bult meer in het midden achterin. (Dit omdat we natuurlijk geen versnellingsbak hebben zoals in de benzine motoren).
Wanneer je plaats neemt achter het stuur zie je het nieuwe VW logo en een mooi lederen stuurwiel die goed in de hand ligt en met touchscreen knoppen op het stuurwiel. Toegegeven, dit is even wennen, niet altijd even makkelijk in gebruik tijdens het rijden maar oefening baart kunst.
Conclusie
De Volkswagen ID.5 Pro Performance is een ruime, elegante en kwaliteitsvolle SUV die overigens ook een heel goed rijbereik heeft met zijn 77kWh batterij! Een auto waarmee je zonder zorgen de baan op kan.
Prijs
Er is al een Volkswagen ID.5 Pro Performance vanaf € 50.990,01 incl BTW.
De Volkswagen ID.5 Pro Performance die wij getest hebben heeft een prijskaartje van 
€ 68.561,85 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top