Geen coupé maar wel een sportieve sedan
De BMW 218i Gran Coupé is geen coupé, maar een sportieve sedan. Ondanks dat hier gaat over een BMW 2-serie, is de 218i Gran Coupé met zijn ruim 4,5 meter lengte niet echt een kleintje. 
Onze testauto is een Model Sport uitvoering, die - zoals je al kan vermoeden - zorgt voor een sportieve look. Dit pakket samengenomen met unieke 'Storm Bay' kleur maakt van deze wagen een echt plaatje.
Motor
De BMW 218iA Gran Coupé heeft een 1.5l benzine motor met 140pk en 220nm koppel.
De 0-100km/u doet deze BMW in 8,7 seconden en heeft een topsnelheid van 215km/u.
Tijdens onze test verbruikte de wagen ongeveer 6,2l/100km, dit valt binnen de verwachtingen van deze benzine motor en is zeker niet slecht voor een auto in deze categorie.
Rijcomfort
Dankzij zijn kleine motor is de BMW 218i Gran Coupé geen sportwagen. Wat niet betekent dat hij traag aanvoelt. De automatische versnellingsbak is zo geprogrammeerd dat, wanneer je het gaspedaal indrukt, de motor naar een hoog toerental klimt (tot over de 6000 toeren). Hierdoor trekt de BMW 218i Gran Coupé vlot op.
Tegelijkertijd houdt de versnellingsbak het toerental laag bij rijden op constante snelheid. De auto rijdt dan erg rustig. Dankzij de dubbele koppeling gaat de overgang naar een andere versnelling soepel.
Het rijgedrag is dus het meest aangenaam bij een rustige rijstijl.
Interieur
De aanwezige elektronische systemen aan boord werken subliem. De cruise control is gemakkelijk te bedienen aan het stuur, de parkeersensoren voor- en achteraan maken duidelijk waar obstakels zich bevinden en het info systeem laat zich eenvoudig bedienen door de grote draaiknop op de middenconsole.
Over het algemeen is het interieur mooi veranderd en kreeg het een moderne upgrade, toch blijft het typische BMW karakter aanwezig. Het centrale scherm en de digitale tellers achter het stuur zijn duidelijk en helder!
Ook de zetels zijn comfortabel en geven voldoende ondersteuning om het sportief rijden maximaal te garanderen. 
Conclusie
De BMW 218i Gran Coupé mag dan wel snel genoeg zijn, op basis van zijn uiterlijk verwacht je meer. Voorin is er voldoende ruimte, maar op de achterbank is het toch krap voor twee volwassenen. Door zijn sportieve look moet je plaats afstaan op de achterbank.
De BMW 2-serie Gran Coupé is verkrijgbaar vanaf €32.250,00 incl BTW.
Onze testauto, de 218i Gran Coupé Model Sport kost €40.760,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top