Toyota Yaris GR
Toyota Yaris GR, de straatlegale rallyauto!
De Toyota Yaris GR, de rally auto voor de gewone chauffeur. Dit is een Yaris, de GR versie, wat betekent dit? Deze GR versie deelt enkel de koplampen, achterlichten en zijspiegels met de 'gewone' Toyota Yaris. Deze Yaris GR is samen gemaakt met de mensen die o.a. ook de WRC variant van deze auto maakten. Gevolg? Een klein bommetje, met 261 pk. Manueel geschakeld en vierwielaandrijving. Wat kunnen we nog meer wensen als autoliefhebber...?
Als we kijken naar het design van deze Toyota Yaris GR zien we inderdaad wel dat dit nog steeds een Yaris is, maar dan met sportieve accenten zoals een nieuwe voorbumper, twee uitlaten, carbon dak,... 
De uitvoering die wij hebben getest is de witte High Performance pack. Het wit staat zeer goed op deze Yaris GR, dit omdat de zwarte accenten nog beter uitkomen en ook het carbon dakje!
MOTOR
De Toyota Yaris GR heeft onder zijn motorkap een driecilinder 1.6L turbo benzine motor liggen met maar liefst 261 pk en 360 nm koppel. Deze krachten worden verdeeld over de vier wielen waardoor je altijd zonder probleem en zonder grip verlies kan wegrijden.
Deze turbo benzine motor is ook een handgeschakelde motor dit versterkt nog meer het rally gevoel dat je bij deze Yaris GR hebt!
Het verbruik van deze GR versie hangt natuurlijk veel af van het matig of overmatig gebruik van je rechtervoet. Wij hadden tijdens onze test een verbruik van 8l op 100km.
Rijcomfort
Het rijcomfort van deze Toyota Yaris GR is natuurlijk niet één van de meest comfortabele maar dat mag je ook niet verwachten van een Yaris die bedoeld is je een sportief gevoel te geven. Echter mag niet overdreven worden en is het rijcomfort zeker niet slecht, iets aan de hardere kant maar wel perfect dagelijks te gebruiken.
Als we dan kijken naar het rijgevoel, dan is dit wel subliem. De korte wielbasis, het vierwielaandrijving systeem en de manuele zesversnelling geven je echt het gevoel dat je in een echte WRC rally auto zit. Snel, direct sturen en goede baanligging.
De zetels zijn comfortabel en geven je goede sportieve ondersteuning, de enigste opmerking hier is dat de zitpositie misschien toch nog iets lager mocht zijn. We kunnen namelijk de hoogte niet aanpassen in deze zetels.
Interieur
Als we een kijkje nemen in het interieur merken we direct dat we in een Toyota zitten, heel wat elementen die je ziet in een Yaris zie je hier ook terug komen. Enkel in deze GR versie zien we op verschillende plaatsen wel de GR badge terugkomen.
Wanneer je plaats neemt achter het stuur zie je een mooi lederen stuurwiel die perfect in de hand ligt, een duidelijk touchscreen scherm om alles weer te geven voor zowel passagier als bestuurder. Het besturingsysteem is misschien niet één van de beste maar zoals eerder vermeld is dit echt een 'plezier' auto dus het gaat hem meer om het gevoel tijdens het rijden dan de technologie.
Conclusie
De Toyota Yaris GR is echt de perfecte hot hatch!
1.6liter benzine motor met 261pk, manueel, vierwielaandrijving en een manuele handrem geven deze auto een echt rally gevoel. Dit o.a. ook door het slimme vierwielaandrijving systeem die in verschillende modi kunnen geplaatst worden, zo gaat er meer vermogen op de achterbanden.
Een echte rally auto voor op de openbare weg!
Wij zijn alvast fan van deze Yaris GR, kopen als je kan! Dit is en wordt zeker een collectors item!
Prijs

De Toyota Yaris GR met Performance pack is er vanaf € 38.920,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top