De Jaguar F-Type R75, de laatste van zijn soort.
De Jaguar F-Type, een klasse sportauto met echt sportief karakter. Het design is hoe een sportauto eruit moet zien, een lange platte neus, scherpe lijnen, brede banden en vier prachtige uitlaten. Dit is niet zomaar een sportauto, dit is een Jaguar. Dit wil natuurlijk zeggen dat je een stijlvolle sportauto hebt met heel wat fijne afwerkingen en sportieve details!
De Jaguar F-Type is verkrijgbaar in heel wat unieke kleuren via het SVO pallet van Jaguar, de Jaguar F-Type die wij hebben getest kwam ook in één van deze unieke kleuren namelijk het SVO Ultra mat uitvoering.
Deze F-Type R75 is de laatste van zijn soort, Jaguar bevestigd dat ze niet meer verder gaan met de F-Type zoals we hem nu kennen maar wie weet komt er wel een zeer leuke elektrische variant binnenkort op de markt?
MOTOR
De Jaguar F-Type R75 heeft een 5.0L V8 benzine motor met 575pk en 700nm koppel. De sprint van 0-100km/u doet de Jaguar vlot in 3,7 seconden. De auto heeft een topsnelheid van 300km/u.
Tijdens onze test verbruikte de wagen ongeveer 11,2l/100km, op de snelweg gaat dit gemakkelijk naar 9l! Door de aerodynamische vorm van de F-Type snijd deze auto wel echt door de wind en zorgt dus voor een goed verbruik.
Deze motor heeft een prachtig geluid, eens je de wagen leert kennen kan je de motor en uitlaat zeer mooie klanken laten produceren, zeker wanneer je boven de 3500 toeren gaat. Dan brult het ware geluid van de F-type door de uitlaat, een echte symfonie voor de autoliefhebber!
Rijcomfort
Als we kijken naar het rijcomfort van de Jaguar F-Type zijn we positief verrast! voortreffelijk comfortabel in de comfort modus, dit is de perfecte modus om rustig te cruisen op de autosnelweg of tijdens een mooie zomeravond. In deze modus zorgt de F-Type voor een rustig gevoel, op dat moment heb je niet door dat je met 575 pk onder de motorkap ligt. 
Dit veranderd helemaal wanneer je de kleine schakelaar in de middenconsole even naar onder schuift en je de F-Type in de Dynamic stand zet & de automaat in de sportstand plaatst. Je maakt via deze weg de Jaguar echt wakker, de kleppen in de sportuitlaat komen open te staan waardoor we de 5.0 L V8 goed horen brullen. Het stuur voelt een stuk zwaarder aan, ook de gasrespons reageert nu ook zo goed als direct!
De Jaguar F-Type R kan dus in één enkele handeling van een kalme sportauto naar een zeer directe sportauto veranderen. Dit zorgt er dus wel voor dat je perfect de F-Type kan dagelijks gebruiken indien je dit wenst. Ook heeft de Jaguar een zeer ruime kofferruimte voor een auto in dit segment.
Interieur
Binnenin is deze F-Type uitgevoerd met de Ebony Windsor leather Performance seats, dit zorgt voor een perfecte combinatie met de buitenkant. Zowel binnen als buiten straalt deze uitvoering klasse uit!
Naast de digitale teller achter het stuur maakt het nieuwe Touch Pro systeem zijn intrede, waarmee ook een aantal fysieke knoppen verdwijnen. Een 10” scherm neemt de multimedia, connectiviteit, navigatie, audio en Apple CarPlay / Android Auto voor zijn rekening. Onderaan is er een kleiner exemplaar voor de verwarming en ventilatie.
Conclusie
De Jaguar F-Type R75 is en blijft een prachtige auto om naar te kijken, ermee te rijden en het geluid te horen. Vanaf je de motor start begint het hart van de autoliefhebber sneller te slaan want we weten intussen met deze R75 dat we afscheid moeten nemen aan de F-Type met zijn V8 motor.
Dus, heb je het budget voor deze auto twijfel dan niet en bestel er nog snel ééntje want dit worden unieke exemplaren!
Prijs

Er is al een Jaguar F-Type vanaf € 67.730,00 incl BTW. Maar wil je de F-Type R P75 in deze uitvoering? Dan zal je € 160.615,00 incl BTW betalen.

Meer AUTOS...

Back to Top