Skoda Octavia Combi RS iv, de sportievere en groenere versie van de octavia
Een tijdje geleden mochten we al eens de Skoda Octavia Combi iV testen die de prijs 'break van het jaar 2021' kreeg en dit was ook meer dan verdiend! De Octavia is een top auto maar wat kan er dan nog beter?
Een RS variant maken? Zeker!
We hadden het geluk om met deze Skoda Octavia Combi RS iV te mogen rijden en te mogen proeven van de sportievere kant van de Octavia!
Onze test auto was de RS iV, dit wil dus zeggen dat we met een PHEV zitten (een hybride op te laden aan een laadpaal). Je zou denken een RS met een elektrische motor, is dit niet te saai? We kunnen alvast zeggen dat deze Octavia alles behalve saai is, zeker in dit prachtige en gekende Skoda blauw, Race Blue.
Dit kleur met de zwarte accenten van de RS uitvoering zorgt er zeker voor dat er veel aandacht gaat naar deze auto in het verkeer!
MOTOR
De Octavia RS iV is dus een hybride en maakt gebruik van twee motoren.
Een 1.4 benzine motor en een elektromotor die samen zorgen voor 245 pk & 400 nm koppel.
Een sprint naar de 100 km/u doet deze RS in maar liefst 6,4 seconden!
Omdat deze Octavia een hybride is merk je ook de voordelen van een sportieve hybride, namelijk het verbruik. Bij het sportievere rijgedrag zit je rond de 6l/100km maar dit zakt zeer snel bij het dagdagelijks rijden naar +/- 4l/100km.
Rijcomfort
Het rijcomfort van de Skoda Octavia RS iV is iets steviger en harder dan de normale Octavia, dit is natuurlijk wel te verwachten en de hardheid van rijden is zeker niet slecht!
De Octavia RS is de perfecte wagen om elke dag mee rond te rijden. Plaats genoeg als familie auto en perfect mogelijk om met deze auto naar de andere kant van België te rijden. Stadsverkeer kan je 100% elektrisch doen!
De zetels zijn zeer comfortabel en ondersteunen je zeer goed, dit zijn echte comfortabele sportzetels die er niet alleen goed uit zien maar ook goed zitten, een lange tijd in deze stoelen bezorgt je zeker geen rug of nek pijn.
Interieur
Als we een kijkje nemen in het interieur merken we direct op dat we in een sportieve Skoda zitten, kwaliteitsvolle afwerking, veel zachte stoffen en comfortabele lederen zetels en dat tikkeltje sportiever door de alcantara afwerking op het dashboard en in de zetels.
In onze handen vinden we een mooi lederen stuurwiel die perfect in de hand ligt met afgeplatte onderkant die het sportieve karakter nog meer naar de voorgrond brengt. Daarnaast een groot touchscreen scherm om alles duidelijk weer te geven voor zowel passagier als bestuurder. 
Achter het stuur vinden we de gekende virtual cockpit die haarscherp is en ook nog een speciale extra RS layout heeft die nog wat sportiever uitstraalt dan de 'gewone' tellertjes achter het stuur.
Conclusie
De Skoda Octavia Combi RS iV is een sublieme sportieve en milieu vriendelijke gezinswagen die geruisloos door het stadsverkeer kan rijden maar even goed in het weekend een trackday op circuit kan overleven!
Prijs
Onze testwagen heeft een prijskaartje van €59.234,73 incl BTW.
En er is al een Skoda Octavia Combi RS iV vanaf €50.350,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top