Hyundai Ioniq 5
Hyundai ioniq 5, de grote comfortabele EV!
De Hyundai Ioniq 5, onze eerste test auto van Hyundai en meteen een pareltje! De Hyundai Ioniq 5 is volledig elektrisch en ruim. Je staat ervan verbaast hoe ruim deze auto wel is!
Als we even kijken naar het design van deze Hyundai Ioniq5 dan zien we direct enkele retro vibes terugkeren, zoals de pixel lichten, scherpe hoeken en futuristisch maar tegelijk ook retro design van de velgen.
De uitvoering die wij hebben getest heeft vierwielaandrijving en een 77kWh batterij.
MOTOR
De Hyundai Ioniq 5 heeft een 77kWh batterij en vierwielaandrijving. Deze batterij levert een vermogen van 325 pk en een koppel van 605nm. Dit is dus zeker geen gewone EV.
Het verbruik van deze Hyundai Ioniq 5 ligt wel aan de hoge kant, dit omdat het natuurlijk een zware en robuuste auto is. Tijdens onze test was er een gemiddeld verbruik van 17 kWh per 100 km.
Rijcomfort
Het rijcomfort van deze Hyundai Ioniq 5 is zeker wat je kan verwachten van een goede EV, stil en een comfortabele veering om alle inzittende een perfect comfort te geven.
Als we dan kijken naar het rijgedrag is dit ook een beetje hetzelfde zoals de auto er uitziet, groot en zwaar, een echte slee. Deze auto zal zeker niet de racepiloot in je naar boven laten komen, maar wel de milieuvriendelijke ouders die de kinderen ophalen van school.
De zetels zijn comfortabel en geven je een echt sofa gevoel, dit ook wel door de ruimte die er is in de cockpit.
Interieur
Als we een kijkje nemen in het interieur merken we direct dat we in een Hyundai zitten, veel knopjes en hendeltjes werden zeker overgenomen van de andere modellen. Maar toch voel je dat deze Ioniq 5 anders is, dit door meer ruimte in de cockpit, groot virtual cockpit scherm, een nieuw stuurwiel,...
Wanneer je plaats neemt achter het stuur zie je een mooi lederen stuurwiel die perfect in de hand ligt, een duidelijk touchscreen scherm om alles weer te geven voor zowel passagier als bestuurder. Dit besturingsysteem kan je ook terugvinden in andere modellen zoals de Tucson.
Conclusie
De Hyundai Ioniq 5 is een ruime elektrische gezinsauto met unieke retro looks.
Het rijden is wel aan de slome kant, maar tegelijk zorgt dit voor comfortabel rijden.
Prijs

De Hyundai Ioniq 5 met vierwielaandrijving is er vanaf € 68.294,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top