Een viercilinder met 421pk
Vorig jaar testten we al de GLA 200, dit was al een aangename auto maar stiekem keken we toch allemaal uit naar de sportversie. De Mercedes-Benz GLA 45s AMG!
Deze AMG-versie gebruikt nog steeds een handgemaakt product met handtekening van de maker in kwestie op de motor. De viercilinder werd helemaal geoptimaliseerd om top resultaten te kunnen neerzetten. Het motorblok heeft maar liefst 421 pk en 500nm aan koppel.
MOTOR
De Mercedes-Benz GLA 45S AMG heeft een 2.0l viercilinder motor met 421pk en 500nm!
De 0-100km/u doet de GLA45S vlot in 4,6 seconden.
Tijdens onze test verbruikte de wagen gemiddeld 12l/100km, op de snelweg gaat dit naar 8l en bij het sportief rijden gaat dit dan snel terug de hoogte in naar 15 à 16l.
De GLA 45S AMG heeft een sportief geluid in de auto maar is niet een auto die je buren zal wakker maken, het geluid buiten is gedempt.
Rijcomfort
Tijdens onze test ontdekten we een comfortabele auto, zeker in de comfort stand. Dan kunnen we deze echt wel goed gaan vergelijken met de GLA 200. Maar wanneer je de GLA 45S dan in zijn Race stand gaat zetten laat de GLA zijn andere kant zien, de sportievere kant. Het stuur wordt zwaarder en de gas respons is directer. Ook het geluid van de motor komt nu meer binnen in de auto en geeft je het echte sportieve gevoel!
Interieur
Binnenin de GLA 45S AMG doet het mij op het eerste moment heel hard denken aan de GLA200, zelfde digitale dashboard, sfeerverlichting,... Maar in deze AMG krijg je natuurlijk het AMG stuur en de sportieve zetels om zo het AMG gevoel helemaal naar boven te laten komen.
Naast het sportieve AMG stuur krijg je ook nog extra draaiknoppen en knoppen aan het stuur om snel bepaalde instellingen van de auto aan te passen. (bv uitlaat geluid aan, start/stop aan of uit,...)
Conclusie
Deze Mercedes-AMG GLA 45 S is wel degelijk een geslaagde snelle SUV, die uitblinkt van prestaties. En die daar ook een duur prijskaartje tegenoverstelt.
Prijs
Een Mercedes-Benz GLA 45S AMG 4MATIC+ kan je vinden vanaf €70.785,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top