Skoda Enyaq 80
Skoda Enyaq iV 80 ruim, comfortabel & elektrisch
De Skoda Enyaq is Skoda's antwoord op de Volkswagen ID.4. De Enyaq biedt veel ruimte, dit zowel op de achterbank als ook een zeer ruime koffer. De Skoda Enyaq is een volledig nieuw model die zowel de stijl heeft van Skoda zoals we ze kennen maar ook het tikkeltje futuristisch wat de auto in zijn geheel wel heel mooi maakt! Wij zijn alvast fan van de looks en uitstraling van deze nieuwe elektrische Skoda.
Onze test auto was de Enyaq 80, dit is de versie met de zwaarste batterij. Het kleur op onze Enyaq heeft de naam Quartz Grey een kleur dat perfect past op deze Enyaq, niet te opvallend, maar de looks en stijl van deze auto zorgen wel voor extra aandacht van andere weggebruikers.
MOTOR
De Enyaq 80 heeft een 82kWh batterij waarvan 77kWh gebruikt wordt. Er zijn ook nog twee lichtere varianten van de Enyaq en dit zijn dan de 50 & 60 versie. De 50 versie komt met een 55kWh batterij en de 60 versie komt met een 62kWh batterij.
Het voordeel aan het elektrisch rijden zijn natuurlijk zeer aangename ritten want er moet niet meer geschakeld worden & met deze Enyaq iV 80 heb je zeker ook geen "oplaad stress" want op volle batterij kan je maar liefst 537 km rijden! Nu moeten we wel eerlijk zijn, tijdens onze test haalden we een maximum rijbereik van 460 km kunnen halen. Dit hangt natuurlijk sterk af van chauffeur tot chauffeur. Trek je snel op of rij je veel autostrade dan gaat de batterij automatisch iets sneller leeglopen.
Maar dan nog vinden we 460 km puur elektrisch wel een top prestatie!
Rijcomfort
Het rijcomfort van de Skoda Enyaq iV 80 is zeer goed. Je hebt een goede zitpositie en een zeer comfortabele wegligging dit in samengang met het geruisloos wegrijden zorgt voor een zeer relaxt gevoel tijdens het rijden.
De Enyaq is daarom ook prima voor langere ritten maar evenmin ook voor de boodschappen te halen in de buurtwinkel, waarbij je zeker plaats genoeg zal hebben in de koffer om alles kwijt te kunnen.
De zetels zijn zeer comfortabel en ondersteunen je goed waar nodig, ook na enkele uren in de auto ondervindt je geen last aan de rug.
Interieur
Als we een kijkje nemen in het interieur merken we direct wel op dat we in een luxe Skoda zitten, kwaliteitsvolle afwerking, veel zachte stoffen en comfortabele lederen zetels.
Mooi lederen stuurwiel die perfect in de hand ligt, een groot touchscreen scherm om alles duidelijk weer te geven voor zowel passagier als bestuurder. Achter het stuur vinden we een klein scherm maar alles is wel zeer duidelijk wat we moeten weten als bestuurder, we hebben info zoals snelheid, batterij info en lane assist / adaptive cruise control.
Conclusie
De Skoda Enyaq iV 80 biedt zowel ruimte, luxe en comfort in één auto.
Skoda komt met dit model wel duidelijk de markt op van zeer goede elektrische voertuigen!
Prijs
Onze testwagen heeft een prijskaartje van €59.380,00 incl BTW.
En er is al een Skoda Enyaq iV 80 vanaf €44.800,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top