BMW 420d xDrive Gran Coupé
BMW 420d xDrive Gran Coupé, diesel rijden in 2022!
De nieuwe BMW 4 serie kwam nog al met een grote aanpassing de markt op. Namelijk de gekende BMW 'nieren' (de voorbumper) werd vervangen door twee grote grillen in de voorbumper. Er waren veel tegenstanders van dit design, wij ook, toen we foto's online zagen. Eens je de auto in het echt ziet, lijkt het design wel te kloppen. Door de grotere luchthappers in de voorbumper lijkt de auto sportiever en dat ligt natuurlijk in lijn met het imago BMW. Sportief en veel rijplezier!
Dit is de BMW 420d xDrive Gran Coupé, Gran Coupé dus deze BMW heeft de lijnen van een sport coupé met de ruimte en luxe van een sedan. Een strakke lijn loopt langs de zijkanten van de auto naar achteren, waar we achteraan twee uitlaten vinden om de sportieve look compleet te maken.
Onze BMW 420d xDrive Gran Coupé test auto kreeg de perfecte uitvoering, BMW Individual Tansanitblau als lakkleur en een interieur in het Leder Vernasca Mokka persoonlijk één van de mooiste combinaties die je kan maken.
MOTOR
De BMW 420d xDrive Gran Coupé is zoals je in de naam al ziet een diesel motor. Onder de motorkap vinden we een 2.0l vier cilinder diesel motor die 190 pk en 400 nm koppel levert. De xDrive zorgt ervoor dat de kracht verdeeld wordt over de vier banden.
Deze BMW 420d xDrive Gran Coupé doet zijn sprint naar 100km/u in 7,6 seconden, geen sportauto cijfers, maar de 190pk is meer dan genoeg voor het dagdagelijks verkeer.
Tijdens onze test haalde we een gemiddeld verbruik van +/- 5l per 100 km, het voordeel van een diesel motor. Laag verbruik zorgt ervoor dat je vlot +/- 1000 km kan doen op een volle tank.
Rijcomfort
Het rijcomfort is zoals je mag verwachten van een BMW, comfortabel met een scherp en sportief kantje.
De twee liter diesel motor rijdt zeer vlot, de automaat zorgt dat je amper door hebt wanneer de auto van versnelling wisselt en natuurlijk door de lage toeren van de diesel motor heb je zo goed als geen geluid van de motor. Dit zorgt wederom om een comfortabel gevoel tijdens het rijden met deze BMW 420d xDrive Gran Coupé.
De zetels zijn comfortabel en tegelijk sportief, een stevige stoel zonder te hard aan te voelen. Op de achterbank is er zeker ruimte genoeg om twee volwassen mensen plaats te bieden, er is voldoende been en hoofdruimte ondanks we hier te maken hebben met de sportieve daklijn van een Gran Coupé.
Interieur
Als we een kijkje nemen in het interieur merken we direct dat we in een klassenvolle en toch sportieve BMW zitten. Veel gekende elementen komen terug zoals de versnellingspook, de centrale console, het sportieve BMW stuur,... 
Wanneer je plaats neemt achter het stuur zie je het gekende BMW M Sport stuur die goed in de hand ligt. We zien ook de vernieuwde digitale tellers die nog steeds de oranje accenten hebben, ter verwijzing naar de oudere BMW modellen die allemaal oranje lichten hadden in het interieur.
Conclusie
De BMW 420d xDrive Gran Coupé is de perfect Gran Coupé voor mensen die veel kilometers doen op een jaar en die de kilometers in een luxe en sportieve omgeving willen doorbrengen.
Maar de BMW 420d xDrive Gran Coupé is ook de perfecte gezinsauto, plaats genoeg in koffer om boodschappen voor heel het gezin mee te nemen en ook plaats genoeg om de kinderen mee te nemen op de achterbank!
Dus moet je deze BMW 420d xDrive Gran Coupé kopen in 2022?
Ja! Als je veel kilometers doet op een jaar en dit in ruime, luxe en sportieve omgeving wil doen.
Prijs
De BMW 420d xDrive Gran Coupé die wij getest hebben heeft een prijskaartje van 
€ 69.075,00 incl BTW.

Meer AUTOS...

Back to Top